18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κλείνουν σχολεία και απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην Εσθονία λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Εσθονίας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως την 1η Μαΐου προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και είπε σήμερα ότι εργάζεται για να παράσχει οικονομική υποστήριξη ώστε να βοηθήσει επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σε τομείς όπως ο τουρισμός.

«Σαφέστατα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να αποτρέψουμε περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας σε συνέντευξη Τύπου.

Σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση πακέτων για κρουαζιέρες στη διαδρομή Ταλίν-Στοκχόλμη, μια είδηση που προκάλεσε πτώση της μετοχής της ναυτιλιακής εταιρείας Tallink, η οποία πραγματοποιεί το δρομολόγιο, κατά 6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η Εσθονία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 41 κρούσματα του κορωνοϊού και είναι μία από τις τουλάχιστον 115 χώρες που παρουσιάζουν κρούσματα. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως οι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη και τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας θα υπόκεινται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τσεχίας θα απαιτήσει από όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου να τεθούν σε καραντίνα, διευρύνοντας μια απαίτηση η οποία μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε όσους επέστρεφαν από την Ιταλία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ στο Twitter.

Στον σημερινό κατάλογο κατονομάζονται 15 χώρες υψηλού κινδύνου, περιλαμβανομένων των γειτονικών χωρών Γερμανία και Αυστρία, είπε ο Πέτριτσεκ. Ο ίδιος ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Οι σκέψεις της Γιούλας…

Χθες πήρε το μάτι μου ένα άρθρο για τα Εξάρχεια σε free press περιοδικό, το διάβασα με πολλή προσοχή, ευχάριστο κείμενο, ωραίες φωτογραφίες, μέχρι να το τελειώσω κόντευα να πιστέψω πως εγώ ζω αλλού: τι όμορφα αγγελικά πλασμένα όλα σε τούτη τη γειτονιά, εδώ η ιστορία, οι ποιητές, οι καλλιτέχνες, ο χασάπης, ο μανάβης, ο […]

Νόμος του κράτους η ευθανασία στην Ισπανία

«Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο» ή «ευθανασία», αποτελεί πλέον νόμο του κράτους στην Ισπανία, καθώς υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο. Μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία είναι η έκτη χώρα στον κόσμο όπου το κοινοβούλιό της κατάφερε με άνετη πλειοψηφία να υπερψηφίσει την άσκηση του δικαιώματος της ευθανασίας. […]