13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη, οριακά εκτός τελικού στα 100μ. πεταλούδα

Η Άννα Ντουντουνάκη «άγγιξε» μία ιστορική πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αλλά, παρά το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ. πεταλούδα, έμεινε για μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός οκτάδας.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης κατετάγη 9η στους ημιτελικούς του αγωνίσματος με 57.25, βελτιώνοντας το 57.37 που είχε πετύχει στις 18 Μαΐου, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, τη στιγμή που ως όγδοη προκρίθηκε στον αυριανό (26/7) τελικό η Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία με 57.19.

Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών πέτυχε η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ με 55.89, ακολουθούμενη από τη Γαλλίδα Μαρί Ουατέλ (56.16). Τέταρτη προκρίθηκε η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ, που είναι η κάτοχος του τίτλου, ενώ εκτός τελικού έμεινε η 17χρονη Αμερικανίδα Κλερ Κέρζαν.

Οι «8» του τελικού στα 100μ. πεταλούδα γυναικών:

Γιουφέι Ζανγκ (Κίνα) 55.89

Μαρί Ουατέλ (Γαλλία) 56.16

Εμα ΜακΚίον (Αυστραλία) 56.33

Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία) 56.40

Τόρι Χασκ (ΗΠΑ) 56.51

Μάργκαρετ ΜακΝιλ (Καναδάς) 56.56

Λουίζ Χάνσον (Σουηδία) 56.92

Αναστασία Σκουρντάι (Λευκορωσία) 57.19

Περισσότερα Άρθρα

Η απώλεια ενός γονιού έχει θετικές πλευρές;

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη Η απώλεια κάποιου προσφιλούς ανθρώπου, ειδικά γονιού, έχει ταυτιστεί ως ένα από τα δυσκολότερα και πιο επίπονα συναισθήματα όλης της ζωής. Η αίσθηση του αποχωρισμού με το γεννήτορά σου όχι μόνο σου στερεί τον πρώτο άνθρωπο που σε αναλαμβάνει ηθικά και σε άποψη υλικής κάλυψης μέχρι την ενηλικίωσή σου, αλλά είναι παράλληλα […]

Δ. Καμπουράκης : Τι θρέφει το ναζιστικό φαινόμενο;

Πολύ αντιφασισμός έπεσε ξάφνου αυτή την βδομάδα στην χώρα. Καλό είναι αυτό, δεν λέω, απλώς καλύτερο θα ‘ταν να μην ξεχνάμε ότι εν τέλει ήταν η κεντροδεξιά που χτύπησε αυτό το φαινόμενο κατακέφαλα, όχι η καθαρόαιμη αριστερά. Επί Σαμαροβενιζέλων ασκήθηκαν οι διώξεις, επί Μητσοτάκη βγήκαν οι τελεσίδικες αποφάσεις, με μια εκλογική νίκη της κεντροδεξιάς εξοβελίστηκαν […]