18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κοροναϊός: Σε καραντίνα όλη η Κίνα! Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό

Ο κοροναϊός βάζει σε καραντίνα όλη την Κίνα! Αναστέλλονται από Δευτέρα όλα τα ταξίδια εντός κι εκτός χώρας! «Η επιδημία «επιταχύνεται, η Κίνα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση», παραδέχτηκε ο Σι Τζινπίνγκ. Δραματική έκκληση για βοήθεια από γιατρούς στη Γουχάν! Κλαίνε με λυγμούς. Απομακρύνουν τους πολίτες τους ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία. Μετά τα McDonald’s κλείνουν και καταστήματα των KFC και Pizza Hut στη Γουχάν.

Μια χώρα σε καραντίνα. Ο κοροναϊός συνεχίζει το φονικό του ξέσπασμα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 41 και τα κρούσματα τα 1.377. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ παραδέχτηκε ότι η χώρα του βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Ενώ 56 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε καραντίνα, φαίνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, στην ίδια κατάσταση θα είναι ολόκληρη η χώρα. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι από τη Δευτέρα η Κίνα αναστέλλει όλες της οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό!

Από τη Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, ανέφερε το CCTV. Και αυτό πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού και ενώ πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Η είδηση από το CCTV έρχεται λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, ανήμερα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, είχε σύσκεψη με όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μια σύσκεψη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση…

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κατάσταση», όπου ο κοροναϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο Σι. Ο Κινέζος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κίνα μπορεί “να κερδίσει τη μάχη” εναντίον του νέου κοροναϊού.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, ανακοινώθηκε.

Απελπισία στη Γουχάν

Στη Γουχάν, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός και η επιδημία πνευμονίας που προκαλεί και όπου εντοπίζονται τα περισσότερα θύματα, η κατάσταση είναι απελπιστική.

Οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες και οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρίες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

ΚΟΜΥ Αργολίδας: Διενέργεια rapid test στο Νοσοκομείο του Άργους

ΘΕΜΑ : «ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ COVID19»   Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Παρασκευή 22/01/21 και ώρα 08:30 – 11:30 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για τον sars covid19 με τη μέθοδο rapid test στο Νοσοκομείο του Άργους στον προαύλιο χώρο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους πολίτες που επιθυμούν να […]

Μητσοτάκης: 54 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται

Μητσοτάκης: 54 χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται «Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η Δημοκρατία εδραιώνεται και διευρύνεται. Και, στον δρόμο της Ευρώπης, η Ελλάδα αλλάζει, προοδεύει, εκσυγχρονίζεται. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter […]