18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Ένας θάνατος,15 νέα κρούσματα, 22 σε ΜΕΘ

Την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα κάνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα, ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Χατζηγεωργίου, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 2.834. Εξ αυτών, το 55,2% αφορά άνδρες. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 22 ασθενείς, με διάμεση ηλικία 72 ετών. Από αυτούς, εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, με τους νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχονται σε 163 στη χώρα. Οι 46 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση θανατοποινίτη σε μια εβδομάδα

Ένας φυλακισμένος που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για μια τετραπλή δολοφονία που διέπραξε πριν από 27 χρόνια, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή στις ΗΠΑ, στην τρίτη ομοσπονδιακή εκτέλεση την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει ένα 17χρονο μορατόριουμ. Ο Ντάστιν Χόνκεν, 52 ετών, κηρύχθηκε νεκρός στις 16:36, τοπική ώρα (23:36 ώρα […]

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός λόγω συγκυρίας

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη δέουσα σεμνότητα, δεδομένης της συγκυρίας η υποδοχή του Αγίου Φωτός. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε […]