17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού (pics)

Το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19 παρουσίασε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, θα υπάρχει κεντρική προμήθεια εμβολίων από την ΕΕ για 1,1 δισ. δόσεις, που στη συνέχεια θα διανεμηθούν στα κράτη-μέλη. Σημειώνεται ότι θα είναι ίδια η χρονική παράδοση για κάθε χώρα, η αναλογία εμβολίων θα σχετίζεται με τον πληθυσμό της κάθε χώρας και βέβαια η τιμή του εμβολίου θα είναι ίδια. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται με έξι εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Με τις τέσσερις εξ’ αυτών έχουν υπογραφεί σχετικά συμβόλαια.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα αναπτυχθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Δείτε παρακάτω πόσα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες.

 

 

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο που έχει καταρτιστεί, προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και έπειτα ο γενικός πληθυσμός. Διευκρινίζεται, δε, ότι οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με sms, μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου.

Αναφέρθηκαν στη συνέχεια τα δύο στάδια, που είναι: 1) Ο έλεγχος των δικαιούχων μέσω ΑΜΚΑ και 2) Η καταχώρηση των στοιχείων των δικαιούχων

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συνέχεια σχετικά με τους υγειονομικούς, τους οίκους ευγηρίας, τους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19

Περισσότερα Άρθρα

Παπαευαγγέλου: Όσοι επιστρέφετε από διακοπές αποφύγετε να δείτε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, καθώς όσοι επιστρέφουν από διακοπές υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό και στην ηπειρωτική χώρα, όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. «Συστήνεται όσοι επιστρέφουν να κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ […]

Απόψε το βράδυ στο Παλαμήδι: Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από την Επανάσταση

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο 30 χρόνων παρουσίας του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας, σχεδιάζουμε την πραγματοποίηση μιας μουσικής παράστασης με τη μορφή κονσέρτου δωματίου – με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από την επαναστατική περίοδο και την παρουσίαση μιας πρωτότυπης συλλογής του ατελιέ […]