17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων σε Βρετανία-Ελβετία-Ολλανδία

«Καλπάζει» στις ευρωπαϊκές χώρες ο κορωνοϊός. Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων σε Βρετανία, Ελβετία και Ολλανδία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό, έως χθες στις 19.00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βγήκαν θετικοί στον ιό, έχοντας εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα.

Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι.

Ελβετία: 197 νεκροί, άνω των 12.000 τα κρούσματα

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 197 σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, από τους 161 χθες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 12.161 από 10.714 χθες.

Η ελβετική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι επιστρατεύει τη στρατονομία και ένα στρατιωτικό τάγμα προκειμένου να βοηθήσουν τους τελωνειακούς να περιορίσουν την είσοδο σύνορα με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Ολλανδία: 112 νέοι θάνατοι, 1.172 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 1.172, ήτοι 16%, και ανέρχεται πλέον σε 8.603, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, όπου καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ολλανδία από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 546.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) επισημαίνει στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την επιδημία, ότι η αύξηση του ρυθμού διασποράς του ιού δείχνει να μειώνεται.

Όπως σημειώνει, ελπίζει να είναι σε θέση “σε λίγες ημέρες” να πει, εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ αυτών της κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

Περισσότερα Άρθρα

Ευχαριστίες προς το ιατρικό προσωπικό του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια ως ένα τρόπο ελάχιστης ανταμοιβής για τους ανθρώπους επιστήμονες που τιμούν το λειτούργημα τους στο Νοσοκομείο Ναυπλίου,οι οποίοι επιτελούν σιωπηρά το έργο τους με ήθος και επαγγελματισμό, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα τους! Ευχαριστώ από καρδιάς τον γιατρό μου και χειρουργό Επιμελητή […]

Tο φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σεξ σύμφωνα με έρευνες!

Μπορεί μέχρι τώρα να πιστεύαμε ότι η καλύτερη εποχή για σεξ είναι το καλοκαίρι ωστόσο σύμφωνα με  πολυάριθμες έρευνες, τα επίπεδα της τεστοστερόνης (ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τη διάθεση για σεξ) είναι πιο υψηλά το φθινόπωρο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Παράλληλα σύμφωνα με έρευνα που […]