15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Εταιρεία στη Γερμανία ανακοίνωσε ανάπτυξη γρήγορου τεστ, αξιοπιστίας 95% – Στην κυκλοφορία τον Απρίλιο

Η εταιρεία τεχνολογίας Bosch ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό σε συνεργασία με άλλες εταιρείες.

Το τεστ θα μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα δέκα αναπνευστικούς παθογόνους για τη διαφορική διάγνωση, αναφέρει η ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την Bosch, το γρήγορο τεστ δίνει αποτελέσματα μετά από μόλις δυόμισι ώρες, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το τεστ μπορεί να γίνει επί τόπου, και έτσι δεν χρειάζεται μετακίνηση, η οποία συχνά κοστίζει πολύτιμο χρόνο, εξηγεί η εταιρεία. Επομένως, τα μολυσμένα άτομα μπορούν να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν αμέσως.

«Με το γρήγορο τεστ Bosch Covid-19, θέλουμε να συμβάλουμε στον ταχύ περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν ταχύτερα», δήλωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ, διευθύνων σύμβουλος της Bosch.

Το γρήγορο τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε εντός έξι εβδομάδων μετά από δοκιμές που έγιναν σε διάφορα εργαστήρια, όπως λέει η εταιρία, θα δίνει αποτελέσματα με ακρίβεια άνω του 95%. Επομένως τηρεί τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από τον Απρίλιο και θα ακολουθήσουν άλλες ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα Άρθρα

Πανηγυρικός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Άγιο Πέτρο Άργους

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Αργολίδα η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία κλήρου και λαού. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων και των Ιερών […]

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το νέο έτος στον Άγιο Βασίλειο Άργους

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Άργος εορτάστηκε σήμερα ο ερχομός του νέου έτους χοροστατούντος του Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκταρίου. Κατά την θεία λειτουργία είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Βασιλείου. Ακολούθησε Δοξολογία για το νέο έτος χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και του Ιερού Κλήρου της πόλεως. Στην δοξολογία […]