19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει επικουρικά τις δημόσιες δομές υγείας

Προβληματισμός εκφράζεται από την εικόνα που προκύπτει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά τον κορονοϊό, μετά τα συνολικά 20 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην διάρκεια του περασμένου τριήμερου -από την περασμένη Παρασκευή 16 έως και χθες Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν στην τακτική καθημερινή τηλεδιάσκεψη που συγκαλεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των αρμόδιων για τον τομέα της Υγείας υπηρεσιακών στελεχών.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- συνεχίζει να επικουρεί τις δημόσιες δομές υγείας, προμηθευόμενη και προωθώντας προς αυτές διάφορα υλικά και εξοπλισμό, αλλά και καλύπτοντας δαπάνες μισθοδοσίας του έκτακτου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού:

«Ενισχύουμε και εξοπλίζουμε όσο μπορούμε τις δημόσιες δομές υγείας, πάντα με χαρακτήρα επικούρησης καθώς ο εξοπλισμός των μονάδων υγείας δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά του υπουργείου Υγείας», τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι περί τα 15.000.000 ευρώ θα κατανεμηθούν τις επόμενες ημέρες μέσω ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία για τη βελτίωση των υποδομών τους.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση, από την Περιφέρεια διατέθηκαν 75.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Σπάρτης και άλλα 34.000 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επίσης, έχουν ήδη διατεθεί μέχρι τώρα 10 οικίσκοι τύπου isobox που και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την προμήθεια ακόμα 7 από τους εν λόγω οικίσκους.

Συγκεκριμένα, τα 10 isobox έχουν διατεθεί ήδη στα Κέντρα Υγείας Αστρους, Μελιγαλά, Πύλου, Καλαμάτας, Κιάτου, Αρεόπολης, Βλαχιώτη και Γυθείου, όπως επίσης και στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

Τα υπόλοιπα 7 isobox που πρόκειται να προμηθευτεί η Περιφέρεια μέσω διαγωνισμού προορίζονται για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα Κέντρα Υγείας Τρίπολης, Φιλιατρών, Αγίου Νικολάου, Σπάρτης και Νεάπολης, καθώς και για τον Υγειονομικό Σταθμό Γλυκόβρυσης στη Λακωνία.

Ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας και συγκεκριμένα, για τον Υγειονομικό Σταθμό της Γλυκόβρυσης έχει γίνει προμήθεια στα εξής: 1.000 Μάσκες, 50 στολές προστασίας, 5 Θερμόμετρα, 5 Οξύμετρα, 2 Στηθοσκόπια, 10 Αντισηπτικά, 300 Γάζες, 1 εξεταστικό κρεβάτι.

Τέλος, όσον αφορά τα rapid test, έχουν γίνει από τις τοπικές μονάδες υγείας και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, 2.730 στον Δήμο Ευρώτα και 450 στον Δήμο Μονεμβασίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Παρασκευή στην πύλη του νοσοκομείου

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου αναγκάζεται να επανέλθει, πριν στεγνώσει το μελάνι του χθεσινού δελτίου τύπου, αυτή την φορά για τα βίαια επεισόδια που ζήσαμε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο μας. Δεν φτάνει που δουλεύουμε με ελλείψεις προσωπικού και τεχνικών μέσων, σε ένα άθλιο κτήριο, σε απαράδεκτες συνθήκες, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς ΒΑΕ, δεν φτάνει […]

Καταμετρήθηκαν 2.691 περιστατικά Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες – 123 διασωληνωμένοι – 14 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.691 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 123 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 14 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό περιστατικά του ιού που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 […]