17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Παρελήφθησαν οι 13,5 εκατομμύρια μάσκες από το Ίδρυμα Ωνάση

 

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 13,5 εκατομ. προστατευτικών μασκών από την Κίνα (8,34 εκατομμύρια παραδόθηκαν σήμερα), που αποκτήθηκαν χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο των αδιάκοπων προσπαθειών για θωράκιση του συστήματος υγείας και των εργαζομένων του έναντι του κορωνοϊού.

Παρόντες κατά την παραλαβή του υλικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση αλλά και όλους όσοι συνεισφέρουν στην προσπάθεια θωράκισης του συστήματος υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους μεμονωμένους πολίτες που «με αίσθημα ευθύνης και με απόθεμα αγάπης και κατάθεση ψυχής, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Διότι όσο συγκινητική και γενναιόδωρη είναι η δική σας πρωτοβουλία, άλλο τόσο συγκινητική είναι και η πρωτοβουλία μιας γυναίκας στα Γρεβενά που μόνη της έσπευσε να ράψει μάσκες για να τις προσφέρει στο νοσοκομείο των Γρεβενών».

«Καλούμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να δώσουμε μία μεγάλη μάχη. Και αυτήν την μάχη πρέπει να την κερδίσουμε και πρέπει να την κερδίσουμε επιμένοντας στην στρατηγική την οποία έχουμε ακολουθήσει μέχρι τέλους» τόνισε, σημειώνοντας ότι παρότι είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού. «Θα πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές τις οποίες έχουμε υλοποιήσει» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε «τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πολιτείας να μείνουν σπίτι. Που όλοι μας έχουμε περιορίσει τις ελευθερίες μας για να υπηρετήσουμε έτσι το κοινό καλό».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

“Λευκή Νύχτα” αύριο στο Άργος

“ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΡΓΟΣ” με Live Concert με τους Gadjo Dilo την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 22:30 στη Πλατεία Αγίου Πέτρου, Άργος! Είσοδος ελεύθερη! 10 Χρόνια Gadjo Dilo – 10 χρόνια Gypsody! Πριν από 10 χρόνια, έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo , το συγκρότημα που κατάφερε μέσα […]

Ο Χαρδαλιάς αντέδρασε για το βίντεο – παρωδία του Ζαχαράτου (video)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συζητήθηκε όχι μόνο για το έργο του αλλά και για το ιδιαίτερο και μερικές φορές σκληρό ύφος που ανακοίνωνε κάποια από τα μέτρα! Έτσι, λοιπόν, ο υπουργός δεν… ξέφυγε από τον Τάκη Ζαχαράτο -ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει στο θέατρο Άλσος με μια απολαυστική παράσταση- και με μια πραγματικά πετυχημένη μεταμφίεση […]