17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μείωση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42.080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4.176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Άρθρα

Ευρωλίγκα: Οριστική διακοπή πρότεινε ο Τζόρντι Μπερτομέου

Τον δρόμο της λογικής αποφάσισε να ακολουθήσει ο Τζόρντι Μπερτομέου, προτείνοντας ακύρωση της σεζόν στην Ευρωλίγκα, με την έναρξη κιόλας της τηλεδιάσκεψης των 11 ομάδων με τα εγγυημένα συμβόλαια που έχουν κληθεί να αποφασίσουν το μέλλον της διακοπείσας διοργάνωσης. Μετά την κατηγορηματικά άρνηση των παικτών στο ενδεχόμενο επιστροφής τους στην δράση και προτάσσοντας λόγους υγείας, […]

Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορoνοϊό: Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) η Αργολίδα

Τον νέο χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης για την Υγειονομική Ασφάλεια και Προστασία από τον κορoνοϊό έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορoνοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας: Επίπεδο 1: ετοιμότητας, Επίπεδο 2: επιτήρησης, Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και Επίπεδο […]