19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα 31 τα κρούσματα – Εντοπίστηκαν 21 νέα

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας σε 31 τα συνολικά κρούσματα της χώρας μας.

Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε 31 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια ξαφνική άνοδο των κρουσμάτων που προκύπτει μετά την περίπτωση στην Αμαλιάδα και στο Ρίο.

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα.

Τόνισε ότι από τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό.

Περισσότερα Άρθρα

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη

“Το χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη” ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 4/9/2020, ώρα 9:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο της Ευαγγελιστρίας  το ΧΕΝ διοργανώνει και σας προσκαλεί σε μία χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στα 95α γενέθλια του μεγάλου μας συνθέτη. Στο πιάνο η Δήμητρα Σαγκιώτη, στο μπουζουκι ο Χρήστος Σέρεσλης, διευθύνει ο Γιάννης Νικολόπουλος. Είσοδος Ελεύθερη Επειδή ο αριθμός των […]

Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών: Δαναοί ΑΟ Άργους – Ατρόμητος Πειραιά

Έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών θα έχουμε σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες θα ξεκινήσει η νέα αθλητική σεζόν, αφού λόγω των απαραίτητων μέτρων που έχει λάβει η ΕΟΚ λόγω covid, όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Για την πρώτη αγωνιστική οι ΔΑΝΑΟΙ θα αντιμετωπίσουν στην έδρα […]