20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 10 νεκροί σε ένα 24ωρο και 790 νέα κρούσματα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 790 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 30782, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3862 (12.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11724 (38.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 28 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 272 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 574 θανάτους συνολικά στη χώρα. 217 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Άρθρα

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους λειτουργούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, απέναντι στον κορωνοϊό. Είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς έχουν ανερυθρίαστα στοχοποιηθεί και λοιδωρηθεί από τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού… Είναι οι ίδιοι που όχι μόνο […]

Κλείνει λόγω κρούσματος covid-19 ακόμα μια τάξη δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο

Κλείνει λόγω κρούσματος covid-19 ακόμα μια τάξη δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο

Κλείνει λόγω κρούσματος covid-19 ακόμα μια τάξη δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο Ενημερώνουμε γονείς , κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας , σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία μίας τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου […]