18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Στο «πορτοκαλί» επίπεδο Κορινθία, Τροιζηνία

Τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του δήμου Γαύδου).

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 ανεβαίνουν οι δήμοι: Ζακύνθου, Λέρου, βόρειας Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, νότιας Κέρκυρας, δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Αντιπάρου, Σερίφου, Κω, Σίφνου, Μήλου, Ρόδου.

Στο «κίτρινο» επίπεδο 2 ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες: Έβρου (πλην δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας, Ημαθίας.

Επίσης στο «κίτρινο» ανεβαίνουν και οι εξής περιοχές:

  • Κάλυμνος
  • Λειψοί
  • Παξοί
  • Κίμωλος
  • Αίγινα
  • Πόρος
  • Αλόννησος
  • Σκόπελος

Τέλος, ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης. Τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανέκαμψαν τη διασπορά του ιού, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα όπου υπάρχει συγχρωτισμός και «στα στενά σοκάκια των νησιών». «Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα στη Μύκονο, αυτοί που μας εγκαλούν θα έλεγαν γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα», τόνισε και είπε πως τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο θα σταματήσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

Περισσότερα Άρθρα

Aντίστροφη μέτρηση – Άνοιγμα δραστηριοτήτων προανήγγειλε ο Σκέρτσος

Τα μέτρα που λάβαμε εδώ κι έναν χρόνο τοποθέτησαν την Ελλάδα σε καλύτερη θέση συγκριτικά με άλλες χώρες τόνισε”, είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα “διότι λήγει η χειμερινή περίοδος που λόγω του κρύου τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά, μπαίνουμε στην άνοιξη με σύμμαχο […]

Πέτρος Θωμόπουλος: Σύνθεση ενάντια στον Διχασμό!

Η έλλειψη οράματος για τον δήμο μπορεί να είναι πολλές φορές καλύτερη από ένα όραμα γεμάτο ιδεοληψίες χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Η ραγδαία καθίζηση του εμπορικού κέντρου της πόλης δεν είναι αποτέλεσμα ενός παράγοντα αλλά συνδυασμού διαφόρων παραγόντων που σταδιακά οδήγησαν μια ακμάζουσα πόλη σε μια πόλη “Ζόμπι”. Ένα είναι σίγουρο πάντως, δεν άκμασε […]