18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα στην Αργολίδα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 11/1, 444 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από τις νέες μολύνσεις οι 180 εντοπίζονται στην Αττική και οι 56 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής είναι ο κεντρικός τομέας της Αθήνας με 59 κρούσματα.

Στην Αργολίδα εντοπίσθηκαν τρία νέα κρούσματα.

Αναλυτικά:

 

H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145179, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

350 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5302 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3130 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα Άρθρα

Το νέο βιβλίο του Ναυπλιώτη Δικηγόρου Γιώργου Γαλανόπουλου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ το βιβλίο του Ναυπλιώτη Δικηγόρου και υποψήφιου Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γιώργου Γαλανόπουλου, με τίτλο «H πολιτική των αποκρατικοποιήσεων στην περίοδο της οικονομικής κρίσης». Στο βιβλίο αναπτύσσονται αρχικά οι θεσμικές όψεις της κρίσης στο δίκαιο της αποκρατικοποίησης, δηλαδή οι συνέπειες της οικονομικής συγκυρίας οι οποίες επέδρασαν […]

“Παίζουμε όπως παλιά Νο 2”

Αυτήν τη φορά η γιαγιά Αφροξυλάνθη ζητά τη βοήθεια των μεγάλων για να καταφέρει να θυμηθεί τι παιχνίδια έπαιζε μικρή….Καλούμε γονείς και παιδιά να παίξουν παρέα λοιπόν…Τα παιδιά θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά-θα παίξουν!!!- και οι γονείς θα αφεθούν απλά για να…θυμηθούν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.. Εμψυχώτριες: Βασιλάκου Άλκηστις […]