17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 65 στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στην Θεσσαλονίκη.

Για την Αττική τόνισε ότι υπάρχουν 596 άτομα σε απομόνωση και πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Για την Θεσσαλονίκη 66 είναι τα ενεργά κρούσματα και από αυτά τα 8 είναι στο νοσοκομείο και τα 58 στο σπίτι.

Τόνισε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής που έχουν παρουσιαστεί αρκετά κρούσματα τον τελευταίο καιρό.

Σε ερώτηση για την λειτουργία των beach bar και των εκκλησιών τόνισε ότι παρακολουθούνται όλα και αν υπάρξει η ανάγκη θα υπάρχουν και νέα περιοριστικά μέτρα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα. Σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν ορφανά κρούσματα. Υπάρχουν κρούσματα που δεν τεκμαίρεται ξεκάθαρα από πού προήλθε ο ιός».

Για τους παραβάτες είπε «Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μέχρι σήμερα είναι για μη χρήση μάσκας και για υπέρβαση των ατόμων που επιτρέπονται σε ένα χώρο. Τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι έλεγχοι, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς»

Εν τω μεταξύ, υποχρεωτική θα είναι από αύριο για όλους η χρήση της μάσκας σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν εισήγησης των ειδικών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία, πάντως είναι «πλήρως διαχειρίσιμα».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Όπως τόνισε είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού είναι η επόμενη μέρα, όταν η αγορά θα λειτουργεί».

Ενώ υπενθύμισε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας είναι 150 ευρώ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας. Σύμφωνα με […]

Άρωμα Ελλάδας στο Ρολάν Γκαρός

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει με σπασμένα… φρένα στο Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την περσινή φιναλίστ Σοφία Κένιν, πέταξε εκτός γκραν σλαμ και την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ με 6-4, 6-2 και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά! Η Σπαρτιάτισσα ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, έχοντας παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό […]