18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: 983 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 983 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 40.557 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 129.522 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων σε τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

Πηγή: enikos.gr, ΑΠΕ, Reuters, Sputnik

Περισσότερα Άρθρα

Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας αποχαιρετά τον Δημήτρη Ταλαγάνη

Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας αποχαιρετά σήμερα έναν ευπατρίδη και σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο και αρχιτέκτονα. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης υπήρξε  ενεργός μέχρι το αναπάντεχο τέλος της ζωής του, αφού η προσφορά για το κοινωνικό σύνολο ήταν ιδιαίτερα έντονη. Καλλιτέχνης διεθνούς φήμης κατάφερνε μέσω των έργων που δημιουργούσε να εκφράζει όλες τις εποχές και τους προβληματισμούς της κοινωνίας. […]