19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2020

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα συνεχίσει να ζει ο δήμος Ναυπλιέων το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2020.

Μικροί και μεγάλοι με γιορτινή διάθεση θα απολαύσουν τις τελευταίες ημέρες του Καρναβαλιού με παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, παραστάσεις, αποκριάτικα πάρτι, παρελάσεις καθώς και συναυλίες.

Για να δούμε ανά μέρα πού δίνουν ραντεβού οι Αποκριές στο Δήμο Ναυπλιέων:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ναύπλιο μια πόλη μια σκηνή!

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00

Για 30η συνεχή χρονιά διεξάγεται το επιτυχημένο «Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού». Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Fougaro – Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

« Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες» Αφήγηση: εθελόντρια Ελένη Καλογεροπούλου

Πλατεία Συντάγματος – Τριανόν, ώρα 12:00

Λειτουργεί εργαστήρι κατασκευής βενετσιάνικης μάσκας από γύψο, ζωγραφική και τεχνικές διακόσμησης με υφάσματα, πούπουλα, χάντρες και πολλά άλλα υλικά. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αποστολίδη Ντόρα (ART FACTORY)

Πυργιώτικα, ώρα 16:30

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», τηρώντας παραδόσεις και έθιμα αιώνων, στην πλατεία του χωριού θα φτιάξουν και θα φορέσουν τα πιο όμορφα μαρτάκια από κόκκινη και άσπρη κλωστή για να μην τους «κάψει» ο ήλιος.

Άρια, ώρα 18:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Αρίας διοργανώνουν αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική, χορό, άφθονο κρασί και τσικνίσματα.

Πανταζής Royal, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

Πανταζής Royal, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

Πανταζής Royal, ώρα 21:00

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα με ζωντανή μουσική!

Παναρίτι, ώρα 18:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Παναριτίου διοργανώνουν ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιές, σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί στην πλατεία του χωριού. Ομάδα animateur θα διασκεδάσει τα μικρά παιδιά.

Πλατανίτι, ώρα 20:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει το καθιερωμένο του αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μασκαράδες, φωτιές και χορό.

Και ήρθε η ώρα για το ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα 20:00

Το ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ HELIX με δεκαμελή θίασο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) θα παρουσιάσει θέαμα Δρόμου « Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα». Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένη από την Commedia Dell’Arte. Εντυπωσιακές φιγούρες σε ξυλοπόδαρα, αναγεννησιακή μουσική, ζογλερικά και κωμικές καταστάσεις, σκηνές με φωτιές και πυροτεχνήματα… θα μας εντυπωσιάσουν!

Στη συνέχεια… θεατρικές ομάδες και καρναβαλιστές δρόμου ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… παίζουν με το κοινό, «παγώνουν» και όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, μαζί με τα Ντόμινο υπό τους ήχους και το ρυθμό της ταραντέλας παρασύροντας καρναβαλιστές και επισκέπτες σε ένα μεγάλο χορό στην σάλα της πλατείας Συντάγματος.

Στη συνέχεια οι αναλαμβάνουν οι Encardia το ελληνικό συγκρότημα του οποίου η μουσική εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΝαύπλιοΠαλιά Πόλη, ώρα 11:00

Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz, ρυθμούς και μελωδίες swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς!

Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Fougaro- Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

Αποκριάτικο παραμύθι « Ο Ζαβολιάρης Χαρταετός»

Αφήγηση: Ρίτα Ζηκίδου

Fougaro Artcenter, ώρα 12:00

Παιδικό party μασκέ στο Ξύλινο Κιόσκι! Face painting, μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά!

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00

Η Σχολή Χορού Τάτση, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά αποκριάτικα χορευτικά δρώμενα.

ΤΟΛΙΑΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ, ώρα 10.30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, διοργανώνουν στο κέντρο του Τολού αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά! Μεγάλη καρναβαλική γιορτή, η οποία ξεκινά από την οδό Σέκερη, με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, face painting…και πολλά παραδοσιακά κεράσματα

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο Ναύπλιο, ώρα 17:00 παρουσιάζει η Ματθίλντη Μαγγίρα

Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας – Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου, με πορεία τις οδούς Συγγρού, Λεωφόρο Αμαλίας, Κωλέττη, οδηγώντας καρναβαλιστές και άρματα στο λιμάνι Ναυπλίου ( θέση Π).

Πρόκειται για ένα μεγάλο καρναβάλι δρόμου με γιγάντιες πολύχρωμες μαριονέτες. Μια παρέλαση από φανταστικές φιγούρες ανθρώπων και ζώων οι οποίες κινούνται με ρυθμό ανάμεσα στους καρναβαλιστές.

H Καρναβαλική πορεία πλαισιώνεται από την ομάδα κρουστών του ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ, τους BATUKA, οι οποίοι δίνουν το ρυθμό και οδηγούν το Βασιλιά Καρνάβαλο στην πυρά!

Οι χορευτές του Paso Latino θα μας περιμένουν στην πλατεία Φολελλήνων για να μας διασκεδάζουν σε ρυθμούς latin, salsa, bachata και animation!

Στις 19.30 θα οδηγήσουμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο στην πυρά και θα γίνει η λήξη του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού με πολύχρωμα βεγγαλικά να φωτίζουν τον Αναπλιώτικο ουρανό.

Το γλέντι θα συνεχιστεί με συναυλία από τον MR BACHATTA και την παρέα του!

https://www.youtube.com/watch?v=05HDxUWpd1E

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Άσχημο πρωινό για την Ελλάδα – Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, στη χώρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ακόμη πέντε άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες. Ειδικότερα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, «έφυγε» από τη ζωή, ένας άντρας 67 ετών, χωρίς να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα. Στο νοσοκομείο της […]

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στην Κόρινθο και συνάντηση με επιστημονικούς φορείς

Την Τρίτη 20 Ιουλίου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη συνοδευόμενο από τον Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά επισκέφτηκε την Κόρινθο και συναντήθηκε με επιστημονικούς φορείς της περιοχής. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας Δημήτρης Αγγελόπουλος, τα μέλη της ΝΕ Κορινθίας Μαρίνος Κονδύλης, […]