17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Νέα εμπλοκή στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Κερήτη,4χρονη Μελίνα

Νέα εμπλοκή στην πολύκροτη και πολύπαθη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα εξαίρεσης υπέβαλαν δύο από τους πραγματογνώμονες γιατρούς.

Αυτό σημαίνει νέες εξελίξεις και πιθανότατα καθυστερήσεις στην υπόθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μία εξέλιξη πάντως που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά καθώς οι δύο πραγματογνώμονες που ζητούν να εξαιρεθούν είχαν ήδη απαντήσει στα ερωτήματα που είχε θέσει το δικαστήριο.

Γιατί ζητούν εξαίρεση για υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από την Κρήτη

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο ένας πραγματογνώμονας επικαλείται για την εξαίρεσή του τα όσα περί μεροληψίας τού καταλογίζει  η πολιτική αγωγή επειδή, όπως αναφέρεται, όταν του ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη από το δικαστήριο παρέλειψε να δηλώσει ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη στο διάστημα εργασίας της στο ΠΑΓΝΗ, κάτι όμως που δεν έγινε με δόλο αλλά από απειρία στις διαδικασίες αυτές. Ο ίδιος ζητά να εξαιρεθεί καθώς ναι μεν είναι αληθές ότι είχε συνεργαστεί με την κατηγορούμενη, θεωρεί όμως ότι η μομφή  που του αποδίδεται από πολιτική αγωγή προσβάλλει βάναυσα την υπόληψη και την προσωπικότητά του καθώς, όπως υποστηρίζει, αφιέρωσε χρόνο για τη διεξοδική μελέτη και ανάλυση των συμβάντων ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και το σκεπτικό εξαίρεσης του δεύτερου πραγματογνώμονα, ο οποίος κατά πληροφορίες συμμετείχε ως μέλος στο συμβούλιο που είχε παραπέμψει την υπόθεση της αναισθησιολόγου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό.

Την ίδια ώρα ο εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, Γιώργος Στειακάκης, δήλωσε στο Cretalive για την εξέλιξη αυτή: «Δικαίωμα των πραγματογνωμόνων είναι να δηλώσουν εξαίρεση υπό το βάρος απειλών. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και 100 άλλοι πραγματογνώμονες να διοριστούν. Με κραυγές και απειλές η δικαιοσύνη δεν χειραγωγείται».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου,  γεγονός που προκάλεσε την οργή του πατέρα της Μάνου Παρασκάκη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού μάλιστα είχε δηλώσει “πάρα πολύ θυμωμένος που ορίστηκαν πραγματογνώμονες, οι οποίοι είναι από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον της κατηγορούμενης”, ενώ έδειξε να προσβάλλεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι  η κατηγορουμένη αντιμετωπίζεται από τους συνηγόρους της “σαν να έχει δικαιωθεί ήδη”, ευρισκόμενη όπως υποστήριξε ο κ. Παρασκάκης “στο επίκεντρο” της προσοχής, παρότι στη θέση αυτή θα έπρεπε να βρίσκεται η μικρή Μελίνα.

“Το δικαστήριο γίνεται για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε!” είχε επισημάνει μεταξύ άλλων  ο κ. Παρασκάκης.

Πηγή: Cretalive

Περισσότερα Άρθρα

Χαρούμενες ευχές από την ΕΛ.ΑΣ /«Εφαρμόζουμε τα μέτρα και στις γιορτές»

Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης, με τους ταράνδους και τα ξωτικά του, τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, ταξιδεύουν έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο αστυνομικός έλεγχος που τους έγινε. «Εφαρμόζουμε τα μέτρα και στις γιορτές»: Με το σποτ αυτό, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στέλνει τις ευχές του σε όλους και όλες […]

Χωρίς νέο κρούσμα κορονοϊού η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού δεν αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Δευτέρα 1η Ιουνίου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 195. Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Αναλυτικά, στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. […]