22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κυμπουρόπουλος: «Θέλω να του μιλήσω του Πολάκη»

Στο Open TV μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος κι αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη.

Κληθείς να σχολιάσει πώς ένιωσε όταν είδε την ανάρτηση του Πολάκη είπε: «Εγώ θα πω ότι είναι η ουσία όλη κι εκεί πρέπει να μείνουμε. Η ουσία όλων των συζητήσεων είναι να μείνουμε στις συζητήσεις που έχουν γίνει από τη Μεγάλη Δευτέρα και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σήμερα είπαμε αυτά. Αύριο όμως τι κάνουμε; Θέλουμε να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι; Δεν έχει σημασία ένας διορισμός σε μία θέση, έχει η πορεία, το πώς ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει σ’ αυτή τη θέση και πώς τον βοηθάει το κράτος για να είναι αυτός ο άνθρωπος ενεργός πολίτης» είπε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε αν τον πείραξε περισσότερο η ουσία ή το ύφος της δήλωσης, τόνισε: «Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα».

Για το αν αδικείται η πορεία του: «Για μένα, είναι μία άποψη ενός πολίτη. Τυχαίνει να είναι υπουργός. Δεν θα σταματήσει η πορεία μου από τη γνώμη ενός ανθρώπου. Έτσι την εκλαμβάνω. Εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτό που ειπώθηκε για τα ΚΕΠΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

Όταν βλέπω ανθρώπους, μιλάω ως γιατρός, και μου λένε γιατί μου το κόψανε ενώ το έπαιρνα 10 χρόνια το επίδομα; Θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν τα ΚΕΠΑ. Να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Όταν έχω προσωπικό βοηθό γίνομαι 100% λειτουργικός. Όταν δεν έχω είμαι 0% λειτουργικός. Άρα, τι ποσοστό αναπηρίας έχω;»

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Χρόνης: O δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες και επίσημα εγκαινιάσαμε μια ακόμα υπηρεσία στο όρια του Δήμου μας, το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου. Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα από την αρχή της θητείας της, προσπάθησε να αναδείξει την έλλειψη αυτή και στον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη της […]

Δήμος Ναυπλιέων: Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Σταύρου Γαβρήλου, με τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Απριλίου 2021 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργολίδας. Σκοπός η οργάνωση, ο συντονισμός και εν γένει η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών – ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής […]