18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κυνηγά το πρώτο Ολυμπιακό «repeat» κρίκων μετά το 1972 ο Πετρούνιας

Ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ είναι έτοιμος να ισοφαρίσει ο Λευτέρης Πετρούνιας αν καταφέρει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στις 2 Αυγούστου (11:00).

Ο 30χρονος θα έχει μια ιστορική ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πιο συγκεκριμένα, αν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την Δευτέρα θα είναι ο πρώτος μετά από 49 χρόνια που κατακτά δύο σερί Ολυμπιακά χρυσά στους κρίκους. Μόνο δύο αθλητές-θρύλοι το έχουν καταφέρει σε ολόκληρη την ιστορία του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τον Αρμένιο Αλμπέρτ Αζαριάν, ο οποίος θριάμβευσε με τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης το 1956 και το 1960, καθώς και τον Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα, στις διοργανώσεις του 1968 και του 1972.  Ο Πετρούνιας είχε αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 πραγματοποιώντας μια ανεπανάληπτη εμφάνιση.

Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία του εγχειρήματος αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις τρεις φορές τα τελευταία 40 χρόνια έχει γίνει «repeat» από αθλητή σε οποιοδήποτε αγώνισμα της ενόργανης γυμναστικής. Ο Ισπανός Χερβάσιο Ντεφέρ στο άλμα το 2000 και το 2004, ο Κινέζος Κάι Ζόου στις ασκήσεις εδάφους το 2008 και το 2012 αλλά και ο Ιάπωνας Κοχέι Ουτσιμούρα στο σύνθετο ατομικό το 2012 και το 2016.

Ο μόνος γυμναστής που μπορεί να καταφέρει το ίδιο στο Τόκιο είναι ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ. Ο 28χρονος είχε θριαμβεύσει στον πλάγιο ίππο στο Ρίο και είναι ο μοναδικός χρυσός Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική, μαζί με τον Πετρούνια, που βρίσκεται σε τελικό αγωνίσματος φέτος.

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr (Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης)

Περισσότερα Άρθρα

Ραφήνα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο 45χρονος – Πώς γλίτωσε η 13χρονη – Τα στοιχεία του σύντομα στη δημοσιότητα

Γνώριμος στις αρχές για άλλα αδικήματα είναι ο 45χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 13χρονου κοριτσιού σε πολυσύχναστη περιοχή της Ραφήνας. Με απίστευτο θράσος, ακολουθούσε με το αυτοκίνητο για 1,5 χιλιόμετρο το κορίτσι που νωρίς χθες το βράδυ βγήκε βόλτα με το ποδήλατο. Η 13χρονη τον άκουγε να την πιέζει να μπει στο αυτοκίνητο και να τής […]

Έκανε το back to back ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Σε προσωπική του υπόθεση έχει μετατρέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα τελευταία δύο χρόνια το Monte Carlo Masters, καθώς κατάφερε να κάνει το repeat στο 1000άρι τουρνουά! O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (3) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46) στον τελικό κι έτσι παρέμεινε στον θρόνο του στο εν λόγω τουρνουά. […]