18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κόρινθος: Απεβίωσε η Μαρία Βλάχου, πρωτοπόρος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή η Κορίνθια επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου, σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Ελλάδας που αγωνίζεται, η οποία υπήρξε η ίδια ένα σπουδαίο success story στηρίζοντας ταυτόχρονα και την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξής της.

Η Πένυ Βλάχου η αδελφή της Μαρίας έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: ”Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει.
Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα.”

Η Μαρία Βλάχου, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επέστρεψε στην πατρίδα της την Κορινθία όπου μαζί με την αδερφή της, Πένυ, δημιούργησαν την Fereikos, το 2007. Την πρώτη εταιρεία εκτροφής σαλιγκαριών που δημιουργήθηκε και η οποία κατάφερε να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η ίδια αποτέλεσε παράδειγμα. Στηρίχθηκαν, από κοινού με την αδελφή της, στις δικές τους δυνάμεις. Επένδυσαν τα κέρδη τους για να αναπτυχθούν και το κατάφεραν.

Με αφορμή τον θάνατό της η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκε από την κοινότητα των start-up επιχειρηματιών ώστε να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά, τους φίλους και τους συνεργάτες της Μαρίας Βλάχου με το ακόλουθο μήνυμα:

«Καλό σου ταξίδι Μαρία μας!

Σήμερα  χάσαμε μία καλή φίλη, έναν υπέροχο άνθρωπο, μία νέα κοπέλα που μόλις είχε ξεκινήσει τη δική της οικογένεια, ένα σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Ελλάδας που επιμένει και αγωνίζεται, τη Μαρία Βλάχου.

Η Μαρία πίστεψε στη δημιουργικότητα και το ταλέντο που κρύβεται σε καθέναν και καθεμιά μας, ακόμη και μέσα στην παρατεταμένη κρίση, και στήριξε την Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή, άλλωστε και η ίδια υπήρξε ένα σπουδαίο ελληνικό success story.

Αυτόν τον αγώνα δεν κατάφερε δυστυχώς να τον κερδίσει, αλλά για όλους και όλες εμάς στην Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων θα είναι πάντα πηγή έμπνευσης και αναφοράς.

Καλό σου ταξίδι Μαρία μας!».

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Στις 2 Φεβρουαρίου 1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη […]

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ανοίγει ξανά με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, ανοίγουμε και πάλι το Μουσείο «Β. Παπαντωνίου», το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» και τον νέο μας πολιτιστικό χώρο «Σοφρώνη 13» στο Ναύπλιο. Θα το γιορτάσουμε περιμένοντας το κοινό με ελεύθερη είσοδο και με διευρυμένο ωράριο έως την Κυριακή 23 Μαΐου. Το Μουσείο «Β. […]