18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κόρινθος: καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δόθηκε στην κυκλοφορία ο επαρχιακός Ισθμού – Επιδαύρου

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δόθηκε στην κυκλοφορία ο επαρχιακός Ισθμού – Επιδαύρου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν εναέρια και επίγεια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Άνω Αλμυρή. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο που σήμανε συναγερμό σε Ρυτό, Αλμυρή και Γαλατάκι, είναι εμφανώς καλύτερη.

Στη «μάχη» έχει ριχτεί και το ρωσικό «θηρίο» Beriev.

Στο σημείο βρέθηκαν οι Υφυπουργοί και βουλευτές Κορινθίας κ. Ταγαράς και Δήμας καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους στο χωριό Ρυτό Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα Άρθρα

ΚΙΑΝΑ 2023

Το πρώτο διήμερο εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΑΝΑ ήταν αφιερωμένο στην τέχνη της Αφήγησης. Το Σάββατο 5 Αυγούστου, στην αυλή του Συλλόγου μας, η εξαιρετική Σάσα Βούλγαρη αφηγήθηκε Μικρασιάτικα παραμύθια με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Όσοι την παρακολούθησαν έζησαν μια μοναδική παραμυθο-βραδιά. Σήμερα Κυριακή 6/8 υλοποιήθηκε ένα ταχύρρυθμο βιωματικό σεμινάριο από την ίδια,  στο Λαογραφικό […]

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ιταλία: 427 τα θύματα σήμερα, 3.405 συνολικά !

Τελειωμό δεν έχει το δράμα που ζει καθημερινά η γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι χειρότερη από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη και αυτό πλέον το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία 427 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει […]