18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση : Σύσκεψη στα Φίχτια για το έργο του Αναβάλου και την ύδρευση στην περιοχή

Σύσκεψη στα Φίχτια Αργολίδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/3 από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Άργους – Μυκηνών για το έργο του Αναβάλου και την ιδιωτικοποίησή του αλλά και για την ύδρευση στην περιοχή, με ομιλητές το Νίκο Γόντικα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και τον Γιώργο Θεοδοσίου, υποψήφιο δήμαρχο Άργους-Μυκηνών με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στην ελλιπή άρδευση του αργολικού κάμπου από τα νερά του Ανάβαλου και το πρόβλημα της λειψυδρίας, ιδιαίτερα της περιοχής των Μυκηνών, που αποτελούν σοβαρό ζήτημα εδώ και χρόνια. Το νερό δεν είναι πόσιμο, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους μέσω γεωτρήσεων, όπου το κόστος τους είναι τεράστιο. Αυτά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια χωρίς να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση υπέρ των κατοίκων, ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που μετά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, της μαρίνας του Ναυπλίου παραδίνουν και την διαχείριση των υδάτινων πόρων στους ιδιώτες.

Επισήμαναν ότι οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, είναι βαριές τόσο στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών αγροτών τη περιοχής όσο και στο περιβάλλον καθώς η Περιφέρεια έχει εξαιρέσει τα νερά της Λέρνης, που είναι φυσικό και καλής ποιότητας νερό και για ύδρευση, για να το αντικαταστήσει με νερό από το εργοστάσιο αφαλάτωσης που θα φτιαχτεί στον Ανάβαλο με ΣΔΙΤ.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών που όχι μόνο εξαγγέλλει ότι θα φτιάξει αυτός το εργοστάσιο αφαλάτωσης, χωρίς καμιά μελέτη για τις οδυνηρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον στον Αργολικό κόλπο, ενώ οι κάτοικοι παρόλο που πληρώνουν αυξημένα ανταποδοτικά τέλη στη ΔΕΥΑΡΜ, το νερό δεν είναι πόσιμο.

Στο τέλος κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής «να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ καθώς όσο περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι υπάρχουν, σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης” παντού».

Περισσότερα Άρθρα

Ενημέρωση επιχειρηματιών και στελεχών από το Επιμελητήριο Αργολίδας

      Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στην Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα:   “Digital Marketing Survival Guide 2020”   Την Τετάρτη,15 Ιανουαρίου και ώρα 18:00,   στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου   (Κορίνθου 23, Άργος) Η Ενημερωτική Εσπερίδα με εισηγητή τον κ. Στέφανο Οικονομίδη, Ιδρυτή, SEO In Greece & Εκπαιδευτή Digital Marketing, εστιάζει στην ενημέρωση επιχειρηματιών […]

Ο δήμος Ερμιονίδας μοίρασε οικολογικές τσάντες στα σχολεία

Ο δήμος Ερμιονίδας μοίρασε οικολογικές τσάντες στα σχολεία και ο δήμαρχος, Δημήτρης Σφυρής σχολίασε: “Μετά από το πρώτο βραβείο του Δήμου Ερμιονίδας πανελλαδικά στην ανακύκλωση, ολοκληρώθηκε και η διάθεση στους μαθητές των σχολείων Ερμιονίδας οικολογικών τσαντών. Στόχος μας ήταν η συμβολή στον πόλεμο κατά της πλαστικής σακούλας. Σημειώνεται ότι : Κάθε πλαστική σακούλα χρησιμοποιείται 25’. […]