18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λουτράκι: Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!» μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας!

Οι μαθητές στέλνουν μήνυμα «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!» μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας!
Δείξε την προτίμησή σου στη φωτογραφία που σου αρέσει

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας υλοποιεί τη μαθητική δράση με τίτλο «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, αναδεικνύοντας οικολογικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης.

Στη δράση που εξελίσσεται από τον Μάρτιο, συμμετείχαν 9 ομάδες μαθητών των γυμνασίων του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έστειλαν φωτογραφικό υλικό, είτε με είδη πολλαπλών χρήσεων, είτε με πρακτικές που έχουν αντικαταστήσει τα προς κατάργηση υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενώ ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.

Το σύνολο των φωτογραφιών των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα «Σχολεία» της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.

? Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες
? Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά

Στο τέλος της δράσης όλες οι συμμετοχές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση Ανακύκλωσης.

Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα: Άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (29-11-2020) από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους. 1) Την Κυριακή (29-11-2020) Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά. Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και […]