20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μάκης Βορίδης: Έχουμε τεράστιες δυνατότητες χρηματοδότησης Δήμων και Περιφερειών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δημοσιογράφο Νίκο Ρογκάκο στα πλαίσια του 9ου Regional Growth Conference  Ο κ. Βορίδης μίλησε τόσο για θέματα της επικαιρότητας όσο και  θέματα που αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην μετά-κορονοϊού εποχή  και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προκύπτουν για την χώρα από τρεις πηγές χρηματοδότησης  και μια τέταρτη που αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών και πρόκειται για  το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο υπουργός απευθυνόμενος προς την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε πως αυτό που πρέπει να τους απασχολεί είναι ο τρόπος που  θα απορροφηθούν τα χρήματα και όχι η χρηματοδότηση . Υπενθύμισε πως υπάρχουν χρονικές δεσμεύσεις και αν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί ώστε να απορροφηθούν τα κεφάλαια καραδοκεί ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χαθούν και να μην αξιοποιηθούν. Συμπλήρωσε πως για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να εμπλακεί ενεργά και ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια.

Ολοκληρώνοντας την τηλε-παρουσία του στο συνέδριο ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ν/σ για την τηλεργασία , διαβεβαιώνοντας πως τα δικαιώματα των εργαζομένων θα είναι πλήρως κατοχυρωμένα και τα οφέλη πολλά καθώς δεν θα ξοδεύουν χρόνο για μετάβαση στο γραφείο ενώ θα δουλεύουν σε ένα πιο οικείο περιβάλλον για αυτούς.

Τέλος ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και μαζί με αυτή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού πλάνου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις ΕΔΩ

———————————————————————————————-

Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013 από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, την αρχαιότερη εφημερίδα που τυπώνεται και κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ακαδημαϊκοί, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες κύρους από την οικονομική, την επιχειρηματική κοινότητα και από την Κοινωνία των Πολιτών συναντώνται κάθε χρόνο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ελλάδας.

Ως εξέλιξη του διαλόγου που λαμβάνει χώρα τα προηγούμενα χρόνια και με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, η θεματολογία του συνεδρίου, στενά συνυφασμένη με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει υπόψη τις ιλιγγιώδες ανατροπές που επέφερε σε όλο τον κόσμο η πανδημία του COVID-19.

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς: Ανενεργές οι ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο ΕΣΥ

Ερώτηση στη Βουλή «Ανενεργές οι ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο ΕΣΥ» Τους λόγους για τους οποίους παραμένουν ανενεργές οι κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ζητά να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. Ακολουθεί ολόκληρο το […]

Δήλωση Γιάννη Ανδριανού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επαβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να κρατήσουμε ζωντανή και αδιαμφισβήτητη σε ολόκληρο τον πλανήτη την ιστορική αλήθεια της θυσίας των 353.000 Ελληνίδων και Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας να ξεριζωθεί η μακραίωνη ελληνική παρουσία από τα ιερά χώματα […]