19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων


Όπως τόνισε, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα

Μετάλλαξη κορονοϊού: Έκτακτα μέτρα από την Πολιτική Προστασία

Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα. Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, […]

Αρση μέτρων, 4ο στάδιο: Μεγάλο κρας τεστ, ανοίγουν σήμερα εστιατόρια, καφέ, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Το τέταρτο στάδιο άρσης των μέτρων είναι σε ισχύ από σήμερα, καθώς μετά από καιρό ανοίγουν και πάλι τα καταστήματα εστίασης, ενώ απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις προς τα νησιά. Από σήμερα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους, καθώς μετά από δύο μήνες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αλλά κάτω από ειδικό […]