17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα: Λίγη υπομονή με μάσκες, μην εφησυχάζετε

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε.

Ο διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό,  έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες.

«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Πρόσθεσε: «Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε την γραμμή εδώ. Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό. Η μεγάλη πλειονότητα ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέως προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού. Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας».

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί» είπε ο πρόεδρος του ΠΟΥ αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας» επεσήμανε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε που ευχήθηκε: «Σας εύχομαι σε όλους σας Έλληνες, Καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-07-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο […]

«Μαϊμού» υπάλληλος της Δ.Ε.Η. ξάφρισε γριούλα

Ό,τι είχε και δεν είχε μια ηλικιωμένη, της τα άρπαξε ένας απατεώνας που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της Δ.Ε.Η., που τάχα θα επιδιόρθωνε βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος. Ο δράστης έπεισε την άτυχη ηλικιωμένη ότι υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα και […]