17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία – Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στη Δάφνη


Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς μια μεγάλη αναζωπύρωση προκλήθηκε στην πυρκαγιά στην Πηνεία της Ηλείας.

Η αναζωπύρωση έγινε σε απόσταση 500 μέτρων από το χωριό Δάφνη και άμεσα επενέβη το ελικόπτερο Erickson αλλά και οι επίγειες δυνάμεις για τον περιορισμό της.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πηνεία της Ηλείας και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο άρχισε να κινείται από το χωριό Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, σε συνέχεια προηγούμενη φωτιάς που είχε ξεσπάσει πριν λίγες μέρες κοντά στο χωριό Κέντρο στο Φράγμα Πηνειού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης για το χωριό Δάφνη, γιατί οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Μάλιστα, οι καμπάνες της εκκλησίας του χωριού χτύπησαν για να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το που έπεσε το σκοτάδι σταμάτησαν οι από αέρος ρίψεις νερού  από τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που επιχειρούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, αλλά χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Επικεφαλής του έργου κατάσβεσης είναι ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος, ενώ στην περιοχή έσπευσε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης κ.ά.

Μέχρι τώρα, έχει καταστραφεί σημαντική δασική έκταση και ορισμένες αγροτικές καλλιέργειες. Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Δείτε φωτογραφίες από το patrisnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη

Η 10η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη» το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO. Η Ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης. Από την αγροτική […]

Πρόγραμμα πλυσίματος δρόμων από το δήμο Άργους Μυκηνών

Μεγάλο πρόγραμμα πλυσίματος οδών, διαβάσεων, πεζοδρομιών και κοινόχρηστων χώρων ξεκίνησε ο τομέας καθαριότητας του δήμου Άργους-Μυκηνών. Μετά τις 11 το βράδυ για να μην ενοχλείται, κατά το δυνατόν, η ζωή της πόλης, συνεργεία του δήμου θα πλένουν με ειδικό υγρό ούτως ώστε ο δήμος μας να είναι ακόμη πιο καθαρός. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να […]