18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μαλτέζος: Συντασσόμαστε με τους κατοίκους και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και οι δυο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες του Νομού, Ιωάννης Μαντζούνης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης παρευρέθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με μόνο θέμα τη συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης σχετικά με τη Δομή ΓΑΛΑΞΙΑΣ στο Πόρτο Χέλι.

Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν επίσης βουλευτές του Νομού και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στην παρέμβασή μας τονίσαμε για άλλη μία φορά την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας στις αγωνίες του Δήμου και της τοπικής κοινότητας, σχετικά με το πως η δομή αυτή επηρεάζει καταλυτικά μια περιοχή όπως αυτή του Πορτοχελιου που ζει κυρίως από τον τουρισμό.

Ανατρέξαμε στη στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τα θετικά κρούσματα στη δομή, στην επι τόπου παρουσία όλων ημών και του κου Περιφερειάρχη, στη συμμετοχή στις συσκέψεις με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τη λήψη αποφάσεων. Στην οικονομική κάλυψη της διαμονής του κλιμακίου αλλά και πολλών ακόμα αναγκών σε υλικό, κυρίως υγειονομικό. Στην άμεση αντίδρασης μας σε δημοσιεύματα και καταγγελίες για την καταλληλότητα της δομής, αποστέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένουμε.

Κατόπιν αυτών, χαιρετίσαμε τη λύση για την οποία δεσμεύτηκε ο αρμόδιος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ότι δηλαδή η δομή βαίνει προς κλείσιμο με τη λήξη της σύμβασης με το Ελληνικό Κράτος το Σεπτέμβριο του 2020.

Πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία όπως έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Για το λόγο αυτό όλοι εμείς στην Περιφερειακή Αρχή συντασσόμαστε με τους κατοίκους αλλά και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Καλλιθέα: 49χρονος άντρας μαχαίρωσε τη γιαγιά του!

Αιματηρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε περί τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στην Καλλιθέα, όταν εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Η μητέρα του έβαλε τις φωνές και βγήκε έξω τρέχοντας προκειμένου να γλιτώσει. Οι γείτονες που άκουσαν τη φασαρία κάλεσαν άμεσα την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε άνδρας της ομάδας Ζ. […]