19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μαραντόνα: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας – Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται επτά εμπλεκόμενοι

Επτά επαγγελματίες υγείας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγο Μαραντόνα. Η εισαγγελία του Σαν Ισίνδρο, που άνοιξε την έρευνα για τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή, ζήτησε επιπλέον από τον δικαστή να μην επιτρέψει σε αυτούς τους επτά εμπλεκόμενους να φύγουν από τη χώρα. Αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8-25 χρόνια.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου από καρδιακή ανεπάρκεια, δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο Λεοπόλδο Λούκε, νευροχειρουργός που έκανε την επιτυχή επέμβαση στον εγκέφαλο του Μαραντόνα, και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσατσόφ είναι ανάμεσα σε αυτούς τους επτά που κατηγορούνται, σύμφωνα με το ESPN.com.

Η κατάθεση των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου. Σημειώνεται πως είχαν έρθει στη δημοσιότητα ηχητικά από ιδιωτικές συζητήσεις γιατρών και ανθρώπων από την ομάδα του Μαραντόνα και σ’ αυτά υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Μαραντόνα δεν έτυχε της σωστής φροντίδας πριν από τον θάνατό του. Η εισαγγελία είχε ορίσει ένα ιατρικό συμβούλιο για να καθορίσει αν υπήρχαν αποδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την ιατρική ομάδα του Μαραντόνα. Αυτό το συμβούλιο αποκάλυψε σε αναφορά του ότι η ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τον Μαραντόνα πριν από τον θάνατό του ενήργησε “με τρόπο ακατάλληλο, ανεπαρκή και απερίσκεπτο” και τον “άφησε στις δικές του συσκευές”, δηλαδή ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.

Πέρα από τον νευροχειρουργό και την ψυχίατρο κατηγορούνται δύο νοσοκόμοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα-, ένας επόπτης νοσοκόμων, ένας γιατρός και ένας ψυχολόγος.

ΠΗΓΗ: Ενικός

Περισσότερα Άρθρα

Η εταιρεία Αφοί Αγγελακόπουλοι Ο.Ε. αναζητεί πωλητή Πλακιδίων και Ειδών Υγιεινής

ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η εταιρεία Αφοί Αγγελακόπουλοι Ο.Ε. με έδρα το Άργος, Αργολίδος αναζητεί πωλητή Πλακιδίων και Ειδών Υγιεινής σε θέση πλήρους απασχόλησης για το κατάστημα λιανικής πώλησής της. Κύριες Αρμοδιότητες: Εξυπηρέτηση των πελατών του καταστήματος Κατανόηση των αναγκών των πελατών, παροχή προτάσεων σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας και σχεδιασμός ξεχωριστής λύσης για κάθε πελάτη […]

ΚΚΕ για την απαγόρευση συναθροίσεων: Οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη

Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα «καθ’ άπασαν την επικράτειαν», όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων. Αυτές οι […]