18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλα προβλήματα στην Μεσσηνία απο την βροχή: Εγκλωβισμοί, πλημμύρες και κατολίσθηση!

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο πολίτες, καθώς ρέματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και υπόγεια πλημμύρισαν.

Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε στην Καλαμάτα με έντονη νεροποντή αλλά και χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος και της Νέας Εισόδου.

Αργά το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της βροχόπτωσης, με έναν βοσκό να εγκλωβίζεται στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Λευκοχώρας, έναν άλλο οδηγό να κινδυνεύει να παρασυρθεί με το όχημά του στην περιοχή Χάνι Λούτσου και υπόγεια να πλημμυρίζουν στην Τρίοδο, το Ασπρόχωμα και τη Βελίκα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν καθοριστική σε αρκετές περιπτώσεις, όπως και στον απεγκλωβισμό 8 ρομά, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, από καταυλισμό της Τριόδου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πολίτες, με δυσκολία γινόταν η διέλευση των οχημάτων στην είσοδο της Βελίκας καθώς ο όγκος του νερού που κατέβαινε από τα υψώματα ήταν πολύ μεγάλος. Επίσης, έκλεισε προσωρινά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου μεταξύ Αβραμιού και Στρέφι λόγω κατολίσθησης.

Δρόμοι έκλεισαν και από πτώσεις δέντρων στη Μάδενα, τη Λευκοχώρα και το Ριζόμυλο, όπου επίσης, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ιερώνυμος για κορονοϊό: Δεν έχουμε παρουσιολόγιο στις εκκλησίες, τηρείτε τα μέτρα πρόληψης

“Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει ούτε οι κληρικοί μας τηρούν “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης”, τονίζει, μεταξύ άλλων, και αποκλειστικά […]