23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη άμπωτη στην παραλία του Ναυπλίου

Από τα μάτια τους έχασαν κυριολεκτικά τη θάλασσα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ναυπλίου, με το φαινόμενο της άμπωτης να κάνει για ακόμα μία φορά την εντυπωσιακή εμφάνισή του.

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται δύο φορές το 24ωρο οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή αυτών των ουράνιων σωμάτων.

Το φαινόμενο στο Ναύπλιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους της έκτασης που αποκαλύπτεται από την άμπωτη καθώς και της διάρκειάς του που έχει να κάνει με το πολύ μικρό βάθος της θάλασσας.

Περισσότερα Άρθρα

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα, η πρώτη του καλοκαιριού

Σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, είναι η μεγαλύτερη μέρα του τρέχοντος έτους, αλλά και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού, καθώς το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τα μεσάνυχτα (στις 00:43 ώρα Ελλάδας) έλαβε χώρα το θερινό ηλιοστάσιο. Από την άλλη, σήμερα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο. Από εδώ και στο εξής, στο βόρειο […]

Πέθανε ο ήρωας ψαράς που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αχαΐα από την απώλεια του ψαρά Κώστα Αρβανίτη ο οποίος με το καΐκι του κατάφερε να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι όταν η φονική λαίλαπα της 23ης Ιουλίου κατέστρεφε την περιοχή. Όπως μεταδίδει το tempo24news.gr, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Κώστας Αρβανίτης βγήκε με το καΐκι του […]