18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας – Εκκενώνονται οικισμοί και μοναστήρι

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία. Ισχυρή δύναμη 43 πυροσβεστών με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου στον ΣΚΑΪ- δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Περισσότερα Άρθρα

Ενημέρωση από τον Δήμο Ναυπλιέων για τις καιρικές συνθήκες

Αρχίζει σταδιακά η υποχώρηση του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι άνεμοι στην περιοχή μας θα πνέουν βορειοδυτικοί  2 με 4 μποφόρ. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι στο επίπεδο 5 (κατάσταση συναγερμού) για όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούνται τα μέτρα προφύλαξης που προτείνει η Γενική […]

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον Κώστα Παπαθεοδώρου

Ο γνωστός σε όλος μας γιατρός  Κώστας Παπαθεοδώρου από τις 9/1 ,βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του αντικαρκινικού νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ στον Πειραιά. Χρειάζεται αίμα και αιμοπετάλια. Για τα αιμοπετάλια είναι απαραίτητο ραντεβού, το οποίο μπορεί κάποιος να κλείσει στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 4511 459 – 213 207 9316 – 213 2079319 213 207 9317 – […]