22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη για μηχανές- Από το 24% στο 13%

Στο 13%, από το 24% που είναι σήμερα, μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη των μηχανών.

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεννόηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της σημερινής δέσμευσής του, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

 

Το πρωί, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα, για να γίνει πιο οικονομική η αγορά κράνους και να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία με μηχανή.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνουςγια τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν θάνατοι από μη χρήση κράνους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, ώστε η απόκτηση του κράνους να γίνει πιο οικονομική.

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί αναλυτικά μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Σε καραντίνα μπαίνουν δύο χωριά στον Δήμο Βοΐου – Είναι σχεδόν όλοι προσβεβλημένοι

Σε καραντίνα αναμένεται να μπουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο χωριά του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη –τα χωριά Δαμασκηνικά και Δραγάσια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στα δύο χωριά ενώ θα επιτρέπεται μόνο προσέγγιση από υπηρεσίες υγείας και τροφοδοσίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πήρε αυτή την απόφαση […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο σταθμαρχάκος

Ναι εντάξει, συμφωνώ ότι το λάθος του σταθμάρχη ήταν «η κορυφή του παγόβουνου». Πρώτος εγώ τα είπα από τηλεοράσεως. Συμφωνώ επίσης ότι «όπου ακούς ανθρώπινο λάθος, ψάχνε πίσω του το σχεδιαστικό λάθος». Καλή ατάκα κι αυτή. Ούτε αντιλέγω ότι «το θέμα δεν ήταν αν θα γίνει το δυστύχημα, αλλά πότε θα γίνει». Πιασάρικη κι αυτή […]