19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μεξικό: Αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια ιστορική εκκλησία, που ήταν βυθισμένη σε λίμνη τα τελευταία 40 χρόνια

Μια εκκλησία του 19ου αιώνα αναδύθηκε από τα νερά λίμνης του κεντρικού Μεξικό, όπου είχε βουλιάξει εδώ και δεκαετίες.

Η εκκλησία της Παρθένου των Ντολόρες είχε εξαφανιστεί το 1979, οπότε και χτίστηκε στην λίμνη ένα φράγμα, με αποτέλεσμα την καταβύθιση μεγάλου μέρους του ιστορικού οικισμού «El Zangarro», μέρος του οποίου αποτελούσε και ο ναός.

Το φράγμα «Πουρισίμα» είχε ανεγερθεί ώστε να αποφευχθούν οι ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες που έπλητταν ως τότε το μέρος.

25 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό El Zangarro, η καταστροφή ενός άλλου φράγματος είχε επιφέρει τεράστια πλημμύρα στην πόλη Ιραπουάτο, η οποία είχε υποστεί, τότε, τεράστιες καταστροφές.

«Η προφορική ιστορία μας μεταφέρει πως οι κάτοικοι του El Zangarro δυσκολεύονταν να εγκαταλείψουν την περιοχή, όχι μόνο λόγω των κτηρίων, αλλά και εξαιτίας του μεγάλου δεσμού που ένιωθαν με το μέρος», λέει η Ντούλσε Βάσκεζ, διευθύντρια του αρχείου του δήμου όπου ανήκε ο οικισμός.

«Πολλοί από τους κατοίκους αντιστέκονταν και δεν έφευγαν, έως ότου συνειδητοποίησαν πως το νερό θα κάλυπτε ολόκληρη την πόλη τους», προσθέτει.

Αλλά, μια πρόσφατη ξηρασία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή προσφάτως είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά του ιστορικού ναού στην επιφάνεια.

Παρά την ευχάριστη αυτή έκπληξη, η ξηρασία φαίνεται πως έχει επηρεάσει τουλάχιστον το 70% ολόκληρης της χώρας του Μεξικό, προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή Γκουαναχάτο, όπου βρίσκεται και η εκκλησία.

Σε μεγάλο βαθμό, η ξηρασία οφείλεται στην έντονη και αναπάντεχη έλλειψη βροχής που παρατηρήθηκε στο Μεξικό κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΠΗΓΗ: Mexico News Daily

Περισσότερα Άρθρα

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Νεκρή εντοπίστηκε 40χρονη γυναίκα σε αρδευτικό κανάλι

Νεκρή εντοπίστηκε 40χρονη γυναίκα σε αρδευτικό κανάλι του δήμου Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Τρίτης (14/6). Το τραγικό συμβάν έγινε στον συνοικισμό Ραψομανίκης του δήμου Αλεξάνδρειας. Στο σημείο έσπευσαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας και Βέροιας, η αστυνομία της Αλεξάνδρειας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άντρες της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας alexandreia-gidas.gr, ο θάνατος της γυναίκας […]

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από τις 06:00 ώρα το πρωί, σήμερα 26 Ιανουαρίου 2021 έως και τις 06:00 π.μ ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη […]