17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μετά το Zantac ανακαλούνται και άλλα φάρμακα για το στομάχι -Αναλυτικά η λίστα του ΕΟΦ

Με σημερινή απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ανακαλούνται παρτίδες φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διάθεσης των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων με δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICA (UQUIFA) παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDMA σε παρτίδες φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Όλοι οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας (ΚΑΚ, χονδρέμποροι, φαρμακεία) καλούνται να δεσμεύσουν προσωρινά τα αποθέματα των αναφερθέντων παρτίδων μέχρι να καθορισθούν με νεώτερη απόφαση οι επόμενες ενέργειες.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp, LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML και όλες τις παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTACEF.TAB150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB και ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP, τα οποία περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Δείτε όλα τα προϊόντα που ανακαλούνται

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Πάτρα: Βρέθηκε πτώμα άνδρα – Είχε χάσει τη ζωή του πριν ημέρες

Κανείς δεν είχε αντιληφθεί πως ο ηλικιωμένος που διέμενε μόνος του σε σπίτι στην οδό Καλαμογδάρτη είχε χάσει την ζωή του. Ο 80χρονος συνήθιζε να πηγαίνει για την βόλτα του στην Τριών Ναυάρχων και να κάθεται σε καταστήματα του πεζόδρομου. Η απουσία του, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έγινε αντιληπτή από ιδιοκτήτρια καφέ, στο οποίο συνήθιζε […]

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μας ενημερώνει για τη ορθή χρήση της μάσκας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για την λανθασμένη και επικίνδυνη χρήση ιατρικής μάσκας από τους πολίτες (μη γιατρούς και νοσηλευτές). Για τους πολίτες, (μη γιατρούς και νοσηλευτές), η απλή ιατρική μάσκα έχει χρήση σε περίπτωση που νοσούν ή που φροντίζουν νοσούντα. Επίσης, όταν βρίσκονται  εκτός σπιτιού μπορούν, εφόσον διαθέτουν,  να φορούν μάσκες  αλλά πάντα κρατώντας […]