18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια και να περιορίσετε τον ερχομό σας στους Ναούς

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. ‘Ανθιμος, καλεί τους πιστούς «να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας», καθώς «τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνουν επιδημικά».

Μεταξύ άλλων ο κ. ‘Ανθιμος αναφέρει «… Οπωσδήποτε πολλοί συνάνθρωποί μας είναι φορείς του μικροβίου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ πολύ ο Επίσκοπός σας, να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όλοι μας και κυρίως τα νέα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας. Να τηρήσουμε επακριβώς όσα η κυβέρνηση για τη χώρα μας και ο Δήμος για την επαρχία μας έχουν εξαγγείλει. Χρειάζεται να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που μας δίνονται από τους κρατικούς υπεύθυνους και τους ειδικούς επιστήμονες. Ας μην κυκλοφορεί κανείς έξω στους δρόμους χωρίς σημαντικό λόγο. Μείνετε στα σπίτια σας. Επανασυνδεθείτε με τα μέλη της οικογενείας σας, παίξτε με τα παιδιά σας, συζητείστε μεταξύ σας τα ζευγάρια. Γονατίστε, προσευχηθείτε και διαβάστε. Όσοι δείξουν αδιαφορία στην τήρηση αυτών των εντολών και κυκλοφορούν ανεύθυνα στους δρόμους και σε συναντήσεις, αυτοί θα βασανίσουν και θα σκοτώσουν ευπαθείς συνανθρώπους μας κι αυτό θα είναι τεράστιο βάρος στην ψυχή τους…»

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως παρακαλεί και για τον περιορισμό της προσέλευσης στους ναούς. «Σας παρακαλώ, ακόμα, να περιορίσετε και τον ερχομό σας στους Ναούς. Φαίνεται περίεργο που σας ζητώ κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το θέλημα του Θεού για το καλό όλων μας. Να μην έχετε ενδοιασμούς και ενοχές για την αποχή σας αυτή. Να εξασκήσετε την αγάπη σας προς το Θεό και τους συνανθρώπους σας με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό σας προσκυνητάρι… », εξηγώντας πως «Αυτή η μέριμνα, αποφυγής του συγχρωτισμού, δεν αφορά στην εγωιστική προστασία του εαυτού μας, όχι! Λαμβάνεται εκτάκτως, ώστε να μη γίνουμε αιτία διασποράς του ιού και αφορμή να βασανιστούν ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εγκυμονούσες γυναίκες, πολύ-ασθενείς και βαρειά εγχειρισμένοι συνάνθρωποί μας ή κάποιοι που έχουν λανθάνουσες αρρώστιες οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί…».

Τέλος ανακοινώνει ότι οι ναοί θα λειτουργούν μόνο κάθε Κυριακή πρωί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, από τις 9.00 έως τις 10.00, μόνο μ’ έναν ιερέα κι έναν ψάλτη. «Τις υπόλοιπες ιερές Ακολουθίες και τους λαοφιλείς Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, σας συστήνω και σας παρακαλώ να τις τελείτε στα σπίτια σας…».

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Ναύπλιο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αποφάσισε στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Δ.Ο.Ε. για το πολυνομοσχέδιο της παιδείας να πραγματοποιήσει 3ωρη στάση εργασίας (διευκολυντική) για τις 3 πρώτες ώρες της Τρίτης 9 Ιουνίου 2020 επί πλέον της στάσης εργασίας της Δ.Ο.Ε, που έχει προκηρυχθεί για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού της […]

Απολογισμός έργου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπλιέων

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στο Βουλευτικό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα παρουσιάσει τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την τριετία 2019–2022.