21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μια (βουβή) πρωτοχρονιά αλλιώτικη από τις άλλες… (vid)

Σε λίγες ώρες η Ελλάδα ετοιμάζεται να αλλάξει χρόνο. Ολόκληρος ο πλανήτης ζει μια αλλιώτικη παραμονή Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια ώρα, κάποιες χώρες έχουν ήδη υποδεχτεί το 2021, όχι με τους πανηγυρισμούς αλλοτινών εποχών.

Σημειώνεται ότι την Πρωτοχρονιά θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε πρώτη φορά λόγο για μια «μυστηριώδη» πνευμονία που εμφανίστηκε στην Κίνα και στη συνέχεια έγινε γνωστή ως COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέγραψε την Τετάρτη 981 θανάτους βρίσκεται αντιμέτωπο με μια έξαρση κρουσμάτων που σχετίζεται με ένα νέο στέλεχος του ιού.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι 100.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για καταστολή των εορταστικών συναθροίσεων και άλλων εκδηλώσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι η αστυνομία θα παρακολουθεί αυστηρά την τήρηση της ισχύουσας σε εθνικό επίπεδο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, στο πλαίσιο αυτού που περιέγραψε ως «μάχη κατά των παράνομων δημόσιων συναθροίσεων και του φαινομένου της αστικής βίας».

Στη Γερμανία, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς μερικού lockdown, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σε διάγγελμά της, ότι το 2020 ήταν μακράν η πιο δύσκολη χρονιά στα 15 χρόνια ηγεσίας της, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι επικείμενοι μαζικοί εμβολιασμοί καθιστούν το 2021 μια χρονιά ελπίδας.

Επιπλέον, πόλεις των ΗΠΑ αλλάζουν τον τρόπο που θα υποδεχθούν το νέο έτος, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι βρίσκονται σε έξαρση σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έχουν καταγραφεί 19.448.626 κρούσματα και 336.947 θάνατοι.

Ακόμη και μεγάλες πόλεις στην Ταιβάν περιορίζουν τους εορτασμούς για την υποδοχή του 2021 και συμβουλεύουν τους πολίτες να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα και άλλες εκδηλώσεις από το σπίτι, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του νέου στελέχους που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Στο Σίντνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η εξάπλωση του κορονοϊού αυξάνεται καθημερινά και έχει ζητηθεί από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τη διάσημη επίδειξη πυροτεχνημάτων τα μεσάνυχτα δίπλα στη θάλασσα. Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ και στη νότια πολιτεία της Βικτόρια.

Ωστόσο, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία κατάφερε να μηδενίσει τα επίπεδα μόλυνσης μετά από ένα αυστηρό lockdown επτά εβδομάδων, τα σχέδια για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς προχωρούν κανονικά.

Περισσότερα Άρθρα

Κονγκό: Η λάβα του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο έφτασε στο αεροδρόμιο της πόλης Γκόμα

Η λάβα από το ηφαίστειο Νιραγκόνγκο που εξερράγη χθες κοντά στην πόλη Γκόμα, στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, κυλάει νότια προς την πόλη και έφτασε στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην άκρη της, δήλωσε ένας ηφαιστειολόγος. Ο ηφαιστειολόγος από την πόλη, Ντάριο Τεντέσκο είπε στο Reuters ότι μια δεύτερη ρωγμή άνοιξε στο Όρος Νιραγκόνγκο, ωθώντας τη […]

Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Τριάδα – Μέρμπακα

Φωτιά προκλήθηκε σε οικία στη περιοχή της παλιάς Λαϊκής αγοράς στην Αγία Τριάδα -Μέρμπακα. Η φωτιά προκλήθηκε από αλλοδαπή γυναίκα που διέμενε στο σπίτι παρανόμως. Οι άμεσες ενέργειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς από την Π.Υ. Ναυπλίου την περιόρισαν μόνο στο ένα δωμάτιο του σπιτιού. Για την απομάκρυνση της αλλοδαπής γυναίκας από την οικία χρειάστηκε η […]