Μαγειρική και Φωτογραφία είναι δύο τέχνες διαφορετικές, οι οποίες όμως έχουν ένα κοινό “συστατικό”: Το Φως!..

Μέσα στο χώρο που το Φως μετατρέπει σε “Αλήθεια”, η Μαγειρική και η Φωτογραφία βρίσκουν το κοινό πεδίο δράσης τους, όπου μπορούν να συναντηθούν, να σμίξουν, ώστε να δημιουργήσουν νέες οντότητες, που η κάθε μία μόνη της δεν θα μπορούσε να γεννήσει!..

Με χαρά ανακοινώνουμε τον 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομικής Φωτογραφίας και καλωσορίζουμε ως διαγωνιζόμενους ερασιτέχνες, επαγγελματίες φωτογράφους, ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη της φωτογραφίας και του φαγητού, και όλους όσοι είναι πρόθυμοι με το κάλεσμα αυτό, να αναδείξουν, μέσα από τον φακό τους, τη δημιουργική διάσταση της μαγειρικής και τη γοητεία που δοκιμάζουν στην τροφή οι αισθήσεις μας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε δημιουργούς, ηλικίας άνω των 18 ετών, από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για Έλληνες κατοίκους εξωτερικού*.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Βραβεία
1° Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή Nikon DSLR D5600 kit (AF-P DX 18-55VR & AF-P DX 70-300VR)

2° Βραβείο: Υποτροφία Φοίτησης στο Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

3° Βραβείο: Ταξίδι στη Ρόδο για 2 άτομα, 3 ημ/2 διαν, ΡΟΔΟΣ

4° Βραβείο: Σετ επαγγελματικά μαχαίρια, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

5° Βραβείο: Φωτογραφικό Λεύκωμα του Ανδρέα Σμαραγδή με τίτλο “Τσικουδιά – Κρήτης Πνεύμα”, το οποίο απέσπασε το 3° Παγκόσμιο Βραβείο Φωτογραφίας

Οι πέντε πρώτοι φωτογράφοι που θα κερδίσουν τα βραβεία και οι επόμενοι πέντε φωτογράφοι που θα διακριθούν, θα λάβουν μέρος σε τριήμερο Workshop με το Δάσκαλο της φωτογραφίας Ανδρέα Σμαραγδή και θέμα “Φωτισμός & Γαστρονομία”.

Η συμμετοχή στο Workshop, τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής, η διαμονή και η διατροφή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

1η & 2η ημέρα: “Φωτισμός & Γαστρονομία”

3η ημέρα: Ελεύθερη φωτογράφιση των εγκαταστάσεων του χορηγού που θα φιλοξενήσει το Workshop. Ένας αριθμός από αυτές τις δημιουργίες, θα διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ στον χορηγό

Κριτές
Η επιτροπή, που θα επιλέξει τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης καθώς και τους πέντε (5) φωτογράφους που θα λάβουν τα βραβεία, αποτελείται από τους:

1. Ανδρέας Σμαραγδής

Φωτογράφος,

Πρόεδρος κριτικής επιτροπής

3.  Άντα ΠετρανάκηΕικαστικός

4. Σαράντος Παπαδόπουλος

Executive Chef,

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης

5. Αντωνία Κατή

Food Photographer – Food Stylist

Η 5μελής επιτροπή, με Πρόεδρο τον Ανδρέα Σμαραγδή, θα επιλέξει 60 – 70 φωτογραφίες από το σύνολο των υποψηφιοτήτων, οι οποίες θα εκτεθούν στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Πειραιά, με μια λαμπρή γιορτή την ημέρα των εγκαινίων στα πλαίσια των εκδηλώσεων του

Food Photography Festival** ΕΔΩΔΙΜΑ 2020-2021

Τιμώμενο πρόσωπο τη φετινή χρονιά είναι η Μαρία Εκμεκτσίογλου, καταξιωμένη και αναγνωρισμένη Chef και συγγραφέας, στην οποία θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για το έργο και την συνεισφορά της στην Πολίτικη Κουζίνα και τη Μεσογειακή Διατροφή.

Στα εγκαίνια θα παραβρεθούν επίσης εκπρόσωποι της γαστρονομίας και του τουρισμού, φωτογράφοι, εικαστικοί, και άλλοι.

Η Έκθεση “Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις” θα ταξιδέψει σε Ρόδο, Γλυφάδα, Ύδρα, Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στην Αθήνα για να φιλοξενηθεί για τρεις μήνες στο Ι.Α.Ε.Π.Φ. Hellenic Nature.

Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πλαισιωθούν από πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, όπως:

Σεμινάρια φωτογραφίας, μαγειρικής, τουρισμού, Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για λιλιπούτιους chef, Παραστάσεις δραματοποιημένου παραμυθιού, Ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της γεύσης, της διατροφής, της ιατρικής, με ουσιαστικό, επιστημονικό περιεχόμενο.

Πιστοποιητικά

Όλοι οι καλλιτέχνες των οποίων οι φωτογραφίες θα διακριθούν, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι δέκα πρώτοι καλλιτέχνες θα λάβουν πιστοποιητικό που θα αναφέρει την κατάταξη της διάκρισής τους στο φωτογραφικό διαγωνισμό.

Όροι συμμετοχής ΕΔΩ

Οδηγίες υποβολής συμμετοχών ΕΔΩ

* Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι τα βραβεία, οι ανταμοιβές κλπ αφορούν την Ελλάδα. Δηλαδή, αν ζεις στο εξωτερικό και διακριθείς στους 10 πρώτους, καλύπτουμε τα έξοδα και ό,τι ισχύει για το workshop, αλλά όχι τα εισιτήριά σου για να έρθεις στην Ελλάδα

**Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς, στην ιστοσελίδα sentoukitisgiagias.club

Η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει τις ημερομηνίες ή τους όρους του διαγωνισμού και των εκδηλώσεων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, λόγω εκτάκτων συνθηκών (π.χ. covid-19) ή ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χώρων για τις εκθέσεις

                 Αναστασία Καδρέβη              Δρ Αναστάσιος Μουμτζόγλου