18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Μνημόσυνο Ευεργετών Δήμου Ναυπλιέων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί πάνδημο Μνημόσυνο των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη και την αγαθοεργία, την ευεργεσία, αλλά και την προσφορά των δωρητών του οι οποίοι ήταν και είναι τα ξεχωριστά και φωτισμένα εκείνα πρόσωπα, τα οποία διαθέτοντας μεγάλη ή μικρή οικονομική ευμάρεια, συνέδραμαν το δήμο, ώστε να ανταποκριθεί με τη σειρά του στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των δημοτών του.

Οι Ευεργέτες – Δωρητές είναι: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωαν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Περισσότερα Άρθρα

Το Σάββατο η γιορτή αγκινάρας στα Ίρια

Τη γιορτή αγκινάρας διοργανώνουν το Σάββατο 11 Μάιου 2019 στα Ίρια ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων. Στη γιορτή η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, από στις 7.30 το βράδυ θα προσφέρονται αγκινάρες μαγειρεμένες σε διάφορες συνταγές, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική.

Όσιος Βενέδικτος

Χριστιανός ασκητής και μοναχός, η μνήμη του οποίου τιμάται από μεν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στις 11 Ιουλίου, από δε την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 14 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Βενέδικτος και Βενεδίκτη. O Βενέδικτος γεννήθηκε στη Νουρσία της Ιταλίας το 480 από πλούσιους και χριστιανούς γονείς. Μόλις ενηλικιώθηκε, εγκατέλειψε τα πατρικό […]