18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Μοριάς 21”: “Τα Πιάτα της Επανάστασης” προσελκύουν και το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Επέτειος των 200 Χρόνων, από την Επανάσταση του 1821, αποτελεί την έμπνευση, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ, εταιρείας ανάπτυξης της Costa Navarino, αναφορικά με το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ 21.

Μέσα από το Πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ 21, προσκαλούνται οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να ταξιδέψουν στην Πελοπόννησο και να γνωρίσουν τις εμβληματικές πόλεις της ιστορίας μας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές, εμπλουτισμένες με δράσεις που έχουν ως άξονα την ιστορία, την τέχνη, τη φύση και τη γαστρονομία.

Στα χνάρια των Επαναστατών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος, έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών!

Το menu συνοδεύεται από wine pairing, με τοπικές ποικιλίες κρασιών, που επιμελήθηκε ο master sommelier, Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το παραπάνω υλικό, παρουσιάζεται σε 12 εκπαιδευτικά video και την αναλυτική συνταγή για την επιτυχημένη παρασκευή αυτών των πιάτων.

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί ενδεικτικά format menu και σήμανση για τη δράση “Τα Πιάτα της Επανάστασης”.

Αυτά θα είναι διαθέσιμα, δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Με αυτό τον τρόπο, το εστιατόριο, θα εντάσσεται στη λίστα συνεργαζόμενων που θα προβάλλεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.morias21.com από όπου οι επισκέπτες, θα μπορούν να βρουν τα στοιχεία εστιατορίου και εφόσον το εστιατόριο το επιθυμεί, θα παρέχονται περισσότερες για αυτό.

Το ΜΟΡΙΑΣ 21 θα υποστηριχθεί από συνολική καμπάνια, στην τηλεόραση, τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την προβολή της Αρκαδίας, μεταξύ άλλων και ως γαστρονομικό προορισμό, καλεί τις επιχειρήσεις της εστίασης, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Άρθρα

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας: Η νέα αγροτική οικονομία θέλει πρότυπα γεωργικά προϊόντα και προσφέρει υψηλά εισοδήματα  

Τί πρέπει να κάνουμε για να αναστήσουμε την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των αγροτών για το «χρυσάφι» της κορινθιακής γης; Πώς θα αντιμετωπίσουμε την απαξίωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το εμβληματικό προϊόν της Κορινθίας, την σταφίδα; Με ποιον τρόπο θα απαλύνουμε την απόγνωση των ελαιοπαραγωγών από την ακαρπία που προκαλεί […]

Αργολίδα: Συλλήψεις δυο ατόμων για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (13.9.2021) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο (2) 26χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα),  η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας -11- εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου.