17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μουσική εορταστική εκδήλωση στο Ναύπλιο για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συνδιοργανώνουν μουσική εορταστική εκδήλωση για την ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23η Μαρτίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και άλλους θεομητορικούς ύμνους από την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ υπό την διεύθυνση του Μιχαήλ Μακρή.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει παραδοσιακά δημοτικά, ιστορικά τραγούδια καθώς και νεότερα έντεχνα, με αναφορά θεματολογική στο γεγονός της Επαναστάσεως του 1821 με το μουσικό σχήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Συμμετέχει με επίκαιρη εορταστική αναφορά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ «Παναγία Σουμελά»

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά σε δάσος στο Οίτυλο στη Λακωνία

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος στο Οίτυλο στη Λακωνία. Επί τόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρκαδία πριν τα Χριστούγεννα

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον ενημέρωσε σχετικά με την κάθοδό του στην Αρκαδία τις προσεχείς εβδομάδες -και πάντως πριν τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ειδικότερα για τη συνεργασία και τον σχεδιασμό […]