18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νέα παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη σύνδεση της Αργολίδας με τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αργολίδα της σύνδεσης με τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Ερώτηση, επανέρχομαι στο επιτακτικό ζήτημα που έχω θέσει με σειρά σχετικών παρεμβάσεων, της υλοποίησης των έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια-Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), καθώς η Αργολίδα είναι η μόνη περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου που δεν συνδέεται με τον οδικό άξονα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας.

 

Επισημαίνεται ότι στο με αριθμού πρωτοκόλλου 58403-311/6-3-2018 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επισυνάπτεται στη γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην προηγούμενη σχετική  2940/26-1-2018 Ερώτηση που είχα καταθέσει αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Με την υπ’ αρ. 115/2018 (με αριθμό πρωτοκόλλου 25347/2-3-2018) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ:7ΔΓΗ465ΧΙ8-ΧΝΔ) εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, στη ΣΑΜΠ-026 του έργου με τίτλο “Σύμβαση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγ. Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου” με κωδικό 2018ΜΠ0260002 και προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι μετά την υπογραφή της ανωτέρω Σύμβασης θα έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου οι απαιτούμενες μελέτες και το έργο της Ε. Οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμεας – Δερβενάκια – Μυκήνες – Π.Ε. Αργολίδος θα είναι ώριμο για δημοπράτηση”.

Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική απάντηση  υπήρξε δέσμευση στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών καθώς και από τον Πρωθυπουργό”.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από τον Μάρτιου του 2018, ημερομηνία της απάντησης του αρμόδιου Υπουργού στην τελευταία σχετική μου Ερώτηση και ενώ ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση
  2. Αν το έργο εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο Τομεακό επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως δεσμεύθηκαν σχετικά ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
  3. Πότε θα δημοπρατηθεί το ως άνω έργο και ποιος είναι ο σχεδιασμός, η πορεία υλοποίησης και το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του».

Περισσότερα Άρθρα

Στην αγκαλιά των αγγέλων η 4χρονη Διονυσία Ροδοπούλου

Η μάχη που κλήθηκε να δώσει πολύ νωρίς στη ζωή της η 4χρονη Διονυσία Ροδοπούλου, κρίθηκε άνιση. Το μικρό κοριτσάκι από τον Πύργο που έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τα κατάφερε. Έφυγε χθες από τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένεια της. Σε μια ηλικία όπου τα υπόλοιπα […]

Ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σήμερα Τρίτη, 26 Μαρτίου, δύο μήνες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας της 26ης Μαΐου 2019. – Αυτό ορίζει για τις Κοινοτικές και Δημοτικές εκλογές η παρ.4 του αρ.9 του Καλλικράτη, όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.6 του Κλεισθένη, όπου αναφέρεται « Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες […]