15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νέα Σμύρνη: Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί που ξεπέρασαν τα όρια

Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί που ξεπέρασαν τα όρια

Τους λόγους για τους οποίους μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορονοϊού, εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αναζητούν οι επιτελείς της ελληνικής Αστυνομίας. Οι βασικοί παράμετροι, έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, την ύπαρξη δεκάδων καταγγελιών αλλά και μια υπερβολική αντίδραση ορισμένων αστυνομικών, που ξεπερνά τα όρια και έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν στα social media και φυσικά τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν είναι τυχαίο, οτι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση απο ομάδα 30 ατόμων αλλά παράλληλα και για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και αποτυπώνουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες και να κάνουν χρήση υπέρμετρης βίας. Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν τα γεγονότα λέγοντας οτι αφορμή όλων όσων συνέβησαν, ήταν η κίνηση των αστυνομικών να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ζήτησαν κωδικούς μετακίνησης και ταυτότητες και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, σημειώθηκαν 11 προσαγωγές ενώ νέα επεισόδια ακολούθησαν το απόγευμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για όλα όσα συνέβησαν στην πλατεία. Η «υπόθεση της Νέας Σμύρνης» ίσως οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των οδηγιών για τους ελέγχους Covid καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο κόσμος μετά από ένα χρόνο έχει κουραστεί και για τον λόγο αυτό χρειάζεται πιο προσεκτική διαχείριση της κατάστασης. Για παράδειγμα στο πρώτο lockdown, όπου υπήρχε συνωστισμός, οι αστυνομικοί συνήθιζαν να προειδοποιούν με ηχητικά μηνύματα τον κόσμο και να συζητούν με τους πολίτες πριν περάσουν στη διαδικασία επιβολής προστίμων.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, δεν θέλουν τέτοιες εικόνες συνωστισμού αλλά και υπερβολικής αντίδρασης απο αστυνομικούς να επαναληφθούν το επόμενο διάστημα καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Αποκριάς και είναι βέβαιο οτι ο κόσμος θα ξεχυθεί στα πάρκα, τις πλατείες και τις παραλίες. Για αυτό και οι έλεγχοι, λένε οι πληροφορίες, θα είναι πιο στοχευμένοι και με τρόπο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις και τα επεισόδια.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Περισσότερα Άρθρα

Το φαινόμενο Ρομά στην Αργολίδα – Ανάμεσα σε δυο σιωπές…!

Παρακολουθώ με πλήρη κατανόηση την οργή και τον θυμό των συμπολιτών μου. Πολύς λόγος, και ακόμη περισσότερες κραυγές σμίγουν στον αγέρα σε ρυθμό διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων κατοίκων της Νέας Κίου… Η παραβατικότητα των Ρομά κορυφώνεται και οι αγαπημένοι μου συμπολίτες /τισσες δικαίως να έχουν λόγο ανησυχίας και να διαδηλώνουν με τον ένα ή με τον […]

Χαμός στο κέντρο της Πάτρας – Νεαρός χτυπούσε γυναίκα και ο κόσμος πήγε να τον λιντσάρει

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε τη Δευτέρα στην οδό Κορίνθου και Βότση, στην Πάτρα. Ένας νεαρός χτύπησε την κοπέλα του και στη συνέχεια οι περαστικοί τα έβαλαν μαζί του. Στην περιοχή δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Το ζευγάρι ήταν πάνω σε ένα μηχανάκι όταν ο νεαρός ξαφνικά σταμάτησε και ξεκίνησε να χτυπάει την κοπέλα που ήταν από πίσω του. Ακολούθησε […]