19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: Και ο Θοδωρής Λαφατζής υποψήφιος με τον Δημήτρη Κωστούρο

Ο Θοδωρής Λαφατζής είναι ένας από του επιχειρηματίες που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει με τη επιτυχημένη δραστηριότητά του στον τομέα της εστίασης σε όλη την περιοχή μας. Μια συνέντευξη μαζί του έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον όμως αυτή ειδικά έχει και μία μεγάλη είδηση. Τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με την παράταξη του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. 

Ο χώρος της εστίασης, που παλιότερα ήταν μια εύκολη επιχειρηματική διέξοδος, δοκιμάστηκε και αυτός τα χρόνια της κρίσης. Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σας αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική περίοδο;

Η συνταγή της επιτυχίας και όχι μόνο αυτή την δύσκολη περίοδο αλλά πάντα, είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις. Ακολουθεί η σκληρή δουλειά και αν αυτή συνδυαστεί με υψηλή ποιότητα και τις καλύτερες πρώτες ύλες, τότε η επιτυχία δεν είναι μακριά.

Από την εμπειρία σας, ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της εστίασης στην Ελλάδα;

Όπως και για όλους τους τομείς του επιχειρείν στην Ελλάδα, εμπόδια είναι η υψηλή φορολογία και η γραφειοκρατία που φρενάρει και τον δικό μας κλάδο στο δρόμο προς την ανάπτυξη.

Στο δήμο Ναυπλιέων που ζείτε, τι βαθμό θα δίνατε από πλευράς ποιότητας ζωής;

Η ποιότητα ζωής στο Δήμο μας κυμαίνεται πλέον σε υψηλά επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα και σημαντικά βήματα για να μπορέσει ο πολίτης να ζει, να εργάζεται και να δημιουργεί εδώ. Υπάρχουν βέβαια πάντα περιθώρια βελτίωσης και αυτό επιδιώκω με τη συμμετοχή μου στα κοινά.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής που χρήζουν αντιμετώπισης?

Τα κυριότερα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, είναι για μένα η στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, οι καλύτερες υπηρεσίες παροχής στο χώρο του τουρισμού και φυσικά η ακόμα εντονότερη προώθηση της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού.

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως εσείς, μπορεί να έχει ρόλο στα κοινά ή κρατάει αποστάσεις κρίνοντας ότι το πεδίο είναι αφιλόξενο για αυτόν;

Αν και ο χρόνος μου είναι λίγο περιορισμένος, θέλω να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ και εγώ για το καλό του Δήμου μας χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς ανταλλάγματα.Το καλό του Δήμου μας αφορά όλους και πρέπει να συμμετέχουμε.

Είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες εκλογές στηρίξατε φανερά άλλον υποψήφιο. Τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα χρόνια ώστε να είστε υποψήφιος με τον τωρινό Δήμαρχο;

Ο Δήμος Ναυπλιέων με το ξεκίνημα της κρίσης ήταν φανερό ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του και πέρναγε δύσκολες μέρες. Όλες οι επιχειρήσεις το είχαν νοιώσει. Είχε την ευτυχή συγκυρία να αναλάβει το τιμόνι του ένας άνθρωπος ακούραστος με αγάπη για τον τόπο και διάθεση απεριόριστη να κάνει πράγματα. Ο Δήμος μπήκε σε διαφορετική πορεία λες και ξέφυγε από τον αυτόματο πιλότο. Οι πολλές εκδηλώσεις άρχισαν να αναδεικνύουν τον τόπο μας , οι νέες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν όπως Μαραθώνιος ,Παλαμήδειος, Έκθεση Σκαφών Τρίαθλα όχι μόνο έφεραν πολύ κόσμο αλλά διαφήμισαν το Ναύπλιο παντού. Τουριστικά μέσα από τις εκθέσεις και τη συνεχή διαφήμιση όσοι επιχειρούν στην περιοχή έχουν νοιώσει την τεράστια διαφορά στα μαγαζιά τους , έχουν πληροφορηθεί πως ακούγεται ο προορισμός Ναύπλιο σε όλη την Ελλάδα και όλα αυτά όταν σε άλλους δήμους οι επιχειρήσεις αργοπεθαίνουν μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που έζησε η χώρα. Στηρίζω πλέον τον Δημήτρη Κωστούρο και θέτω υποψηφιότητα με την Δημοτική παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» γιατί νομίζω απέδειξε και σε μένα, όπως στους πολλούς τα προηγούμενα χρόνια, ότι και μπορεί και πρέπει να είναι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αν θέλουμε ο Δήμος μας να προοδεύσει.

Ποια η γνώμη σας για τον τρόπο που πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, ειδικά όταν μιλάμε για τοπικές εκλογές που είναι και πιο προσωπική η ψήφος για τους πολίτες;

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν θα πρέπει να περιέχει ούτε όρους, ούτε ανταλλάγματα. Η λέξη δίνω νομίζω ότι καλύπτει το πώς πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά.

Σας ευχαριστούμε, καλή σας επιτυχία
Σας ευχαριστώ

Περισσότερα Άρθρα

Ημερίδα στο Άργος με κεντρικό θέμα τους 6 προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας καλεί τους τοπικούς φορείς, τις παραγωγικές δυνάμεις, τους εκπροσώπους της κοινωνίας και όλους τους πολίτες σε μια ανοιχτή διαβούλευση – Ημερίδα με επίκεντρο τις προγραμματικές θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η Ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο 10/12/22 και ώρα 18.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Άργους. Ως κεντρικοί εισηγητές θα παρευρίσκονται ο […]