15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νότια Κορέα: Δύο θάνατοι και 313 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 313 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό που έχει καταγραφεί από την 29η Αυγούστου, ενώ άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 496 νεκρούς επί συνόλου 29.311 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,69%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 67 (+7 σε μια ημέρα), σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Οι Αρχές ανησυχούν, καθώς οι νέες μολύνσεις παραμένουν πάνω από 200 επί πέντε ημέρες και χθες ξεπέρασαν τις 300, διότι συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες σε χώρους εργασίας, δομές υγείας και μικρές συγκεντρώσεις. Χθες Τρίτη, αποφάσισαν να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τα προάστιά της για έναν μήνα, προειδοποιώντας πως αν δεν τηρηθούν θα υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας.

Τον Αύγουστο είχε καταγραφεί αναζωπύρωση εξαιτίας διαδήλωσης πολιτικοθρησκευτικής αντιπολιτευόμενης οργάνωσης.

Από τα νέα κρούσματα, τα 245 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση και 68 διαγνώστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών αφού έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό. Σχεδόν το 74% των περιπτώσεων μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίζεται στην ευρύτερη Σεούλ, όπου ζει σχεδόν ο μισός από τον νοτιοκορεάτικο πληθυσμό των 52 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περισσότερα Άρθρα

Με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο περιφερειάρχης -ο οποίος είχε συνάντηση επίσης και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο- έθεσε στον πρωθυπουργό όλα τα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης, τις στοχεύσεις, αλλά και τα προβλήματα της Περιφέρειας. Ανακοινώσεις για την εν λόγω συνάντηση, θα γίνουν […]

Ξεκίνησαν οι απολυμαντικοί ψεκασμοί στο Δήμο Ναυπλιέων

Από τον πρώην Δήμο Ασίνης ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, 17 Μαρτίου 2020, οι απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, του Δήμου Ναυπλιέων. Οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των επεμβάσεων