17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για το έργο της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, στην περιοχή της Ακρόπολης της αρχαίας πόλης.

Το σπουδαίο αυτό έργο, είναι από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα, απ’ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Κύριος σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης καθώς και η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής και της φυσικής κληρονομιάς, ως πόλου έλξης επισκεπτών.

Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 1,6 εκατ. ευρώ.

Το έργο γίνεται με την συγχρηματοδότηση της χώρας μας και της Ευρωπαικής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στην έναρξη των εργασιών, παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Εκτός της αναβάθμισης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, προβλέπονται να γίνουν και άλλα έργα, όπως η ανάδειξη – εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών, στο Μυστρά, η συντήρηση του ζωγραφικού διακόσμου και των λίθινων στοιχείων σε ναούς, επίσης στο Μυστρά, αλλά και η προστασία, διαμόρφωση και ανάδειξη του Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα, στην Αγία Κυριακή Αμυκλών.

Περισσότερα Άρθρα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Οι πρωτοβουλίες του Κοινοβουλίου στη μάχη κατά των σύγχρονων μορφών δουλείας και εκμετάλλευσης Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ, κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η εμπορία ανθρώπων είναι η ντροπή […]