11 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής, ξεκίνησε τη διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μέσω ανάπτυξης δικτύου σε επιλεγμένα σημεία όλου του Δήμου. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα πλαίσια της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ.

Στο Δήμο Ναυπλιέων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε σχέση με επιβλαβείς για την υγεία ρύπους, όπως τα αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 2.5 μικρομέτρων (PM2.5), αποτελεί σημαντική συνιστώσα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Επιτρέπει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων για τον έλεγχο των εκπομπών και τον μετριασμό των επιπέδων ρύπανσης, με απώτερο στόχο τη έγκαιρη ενημέρωση και προστασία των δημοτών, και ιδίως των ευπαθέστερων ομάδων, από την υπέρμετρη έκθεση.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος.Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Με αυτή την έννοια η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος, η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στον Δήμο μας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: «Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ισάξια ανεξάρτητα από το μέγεθός τους»

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αναφορικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας τονίζοντας πως για ακόμη μία φορά στοχοποιούνται οι ΜμΕ. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Η ιλιγγιώδης αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού δεν […]

Η εξαιρετική Αιγίου στριμώχνει αφόρητα την χωρίς πρόταση αντιπολίτευση!

Στην οδό Αγίου βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών ένα πολύ σημαντικό έργο που εκτελείται από το Δήμο μας! Ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό, νέες φυτεύσεις, αντικαταστάσεις δέντρων και διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους της δενδροστοιχίας των ευκαλύπτων! Αυτά βέβαια είναι γνωστά σε όλους από το 2015-16 […]