15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ξεκινάει λειτουργία ο Δημοτικός ΣΜΑ Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στα 95,00€ ανά τόνο !!!

Ο κ. Τόκας με χθεσινή του ανάρτηση πάνω στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, συνεχίζει να παραπληροφορεί, να ψεύδεται και να διαστρεβλώνει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

Συνεχίζει να βαδίζει σε έναν επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο, προσπαθώντας εναγωνίως να πιάσει πάτο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ερμιονίδας στις 9/10/2020, προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος)», προϋπολογισμού 247.969,00 ευρώ με Φ.Π.Α., (199.975,00 ευρώ προ Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή των υπηρεσιών της μεταφοράς και διαχείρισης συνολικής ποσότητας 2.105,00 τόνων προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, επεξεργασίας και διαχείρισης του υπολείμματος που θα προκύψει.

Οι προς παροχή υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν μέσα σε χρονικό διάστημα 4 μηνών και το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων ανέρχεται σε 95,00€ ανά τόνο.

Έτσι, ενώ στις 3 προηγούμενες συμβάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα στο 2020, το κόστος ανερχόταν στα 110,00€ ανά τόνο, τώρα για πρώτη φορά πετυχαίνουμε κόστος διαχείρισης 95,00 ανά τόνο.

Και αυτό διότι ξεκινάει για πρώτη φορά την λειτουργία του ο Δημοτικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ερμιονίδας, ένα έργο το οποίο μέσα στους πρώτους 14 μήνες της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, κατορθώσαμε να αδειοδοτηθεί, να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει.

Ένα μεγάλο έργο πνοής για τον τόπο μας, το οποίο επιλύει οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας.

Επιλύει οριστικά ένα μείζον πρόβλημα προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, το οποίο μας ταλαιπώρησε και μας δυσφήμησε για πάνω από μια δεκαετία.

Έτσι λοιπόν ο νέος ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύξαμε στις 9/10/2020, προβλέπει ότι η συλλογή και η μεταφόρτωση των απορριμμάτων θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Ερμιονίδας, στον νέο Δημοτικό ΣΜΑ Ερμιονίδας.

Ενώ ο ανάδοχος θα κάνει μόνο την μεταφορά, την επεξεργασία και την διαχείριση των απορριμμάτων και του υπολείμματος.

Έτσι ξεφεύγουμε από τις μονοπωλιακές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων των τελευταίων έξι χρόνων, στις οποίες μας είχε εγκλωβίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της ΔΗΣΥΕΡ.

Και με έναν ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό απευθυνόμαστε σε όλες τις αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων της Ελλάδας και όχι μόνο στην εταιρεία που της ανήκει το Ιδιωτικό Πράσινο Σημείο Ερμιονίδας, η οποία ήταν η μόνη που είχε την άδεια της συλλογής και της μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας και αναγκαστικά εκ των πραγμάτων διαχειριζόταν τα τελευταία 6 χρόνια τα σκουπίδια μας.

Και ενώ όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τόκας, αφού του τα εξήγησα αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και του έχω απαντήσει με 2 δελτία τύπου, αυτός απτόητος συνεχίζει να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να κάνει το άσπρο μαύρο, ισχυριζόμενος ότι μπορούσαμε να κάνουμε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και πριν έξι μήνες, οπότε θα είχαμε πετύχει από τότε κόστος διαχείρισης απορριμμάτων 95,00 ανά τόνο.

Κάτι το οποίο είναι μέγα ψέμα, διότι ο κ. Τόκας αποκρύπτει ότι σήμερα για πρώτη φορά ξεκινάει η λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας και γι’ αυτό το λόγο πετύχαμε να μειώσουμε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων από τα 110,00€ ανά τόνο στα 95,00€ ανά τόνο.

Και τον ρωτάω ευθέως να μου απαντήσει:

Μπορούσαμε μέσα από την απευθείας διαπραγμάτευση, να επιτύχουμε καλύτερη τιμή από 110,00€ ανά τόνο, όταν σήμερα το κόστος της απλής ταφής των σύμμεικτων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής ανέρχεται στα 80€ ανά τόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή αυτή η επεξεργασία των απορριμμάτων, τα έξοδα παραλαβής και μεταφόρτωσης και τα έξοδα μεταφοράς τους, τα οποία για τον Δήμο Ερμιονίδας συνολικά υπολογίζονται περίπου στα 40€ ανά τόνο;
Μπορούσαμε τους προηγούμενους μήνες να κάνουμε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την διαχείριση των απορριμμάτων;
Εάν κάναμε ανοικτό διαγωνισμό, θα είχε αυτός άλλο αποτέλεσμα από κόστος διαχείρισης 110,00€ ανά τόνο και ανάδοχο την εταιρεία που της ανήκει το Ιδιωτικό Πράσινο Σημείο Ερμιονίδας, η οποία ήταν η μόνη που είχε την άδεια της συλλογής και της μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας ;
Πως θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό μια διαφορετική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων, από την στιγμή που δεν διέθετε καμιά άλλη εταιρεία αδειοδοτημένο χώρο μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα;
Ανοικτός Διαγωνισμός θα ήταν αυτός ή μια φωτογραφική προκήρυξη, όπου θα μπορούσε να συμμετάσχει ΜΟΝΟ η εταιρεία που της ανήκει το Ιδιωτικό Πράσινο Σημείο Ερμιονίδας και κανένας άλλος;
Γιατί ενώ του τα έχω εξηγήσει όλα αυτά, εδώ https://ermionida.gr/i-alithia-gia-to-kostos-diachirisis-ton-aporrimmaton-tou-dimou-ermionidas/και εδώ https://ermionida.gr/i-fthini-ke-ypokritiki-antipolitefsi-sto-evesthito-thema-tis-diachirisis-ton-aporrimmaton-ine-aparadekti-ke-epikindyni/ , αυτός κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και επιμένει να ψεύδεται και να παραπληροφορεί τους Δημότες της Ερμιονίδας, εκτιθέμενος ανεπανόρθωτα στα μάτια τους;
Έχει αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου της ΔΗΣΥΕΡ, την οποία αρκετές φορές μνημονεύει στην ανάρτησή του, ξεχνώντας ότι είναι η παράταξη που ευθύνεται για τις μονοπωλιακές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων των τελευταίων έξι χρόνων, αλλά και για την δημιουργία του προβλήματος των σκουπιδιών, που μας ταλαιπώρησε αφάνταστα τα τελευταία 10 χρόνια;
Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Τόκας να κοροϊδεύει τον κόσμο!!

Και επειδή δεν έχει να δώσει καμία απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, τον καλώ να σοβαρευτεί, να σταματήσει τα ψέματα και τις ανακρίβειες και να πάψει να εκτίθεται κάνοντας ανεύθυνη αντιπολίτευση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τον καλώ να συνέλθει όσο έχει χρόνο, διότι έχει ζυγώσει πολύ κοντά στον πάτο και από εκεί δεν υπάρχει εύκολη επιστροφή.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Περισσότερα Άρθρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821

Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, την Δευτέρα 27 Μαρτίου, από τη Δημοτική Χορωδία Ν. Κίου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου. Σύνθεση κειμένων: Αχιλλέας Μπαντανάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Σαρηγιάννης.

Lockdown: Ανακοινώνονται αύριο αυστηρά μέτρα για την μετακίνηση τα Χριστούγεννα

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς οδεύουμε προς το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, δεν αφήνει περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους. Επιστήμονες και κυβέρνηση προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει ο εφησυχασμό και τονίζουν ότι τα ενθαρρυντικά νέα από το […]