13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση σε όλες τις κάρτες ανεργίας από αύριο μέχρι 5 Απριλίου

Μένουμε σπίτι! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται, πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Οργανισμού και δεν παρέχονται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Κάποιες από αυτές απαιτούν εγγραφή για την απόκτηση κωδικού πρόσβασης (πιστοποιημένοι χρήστες), ενώ κάποιες άλλες είναι διαθέσιμες και για συναλλασσόμενους που δεν έχουν κάνει εγγραφή.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika

Περισσότερα Άρθρα

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ: 163η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” διοργανώνει τη 163η τακτική εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 από 9:00πμ έως 12:30μμ στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ, στην Τίρυνθα. Καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε αίμα λόγω του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή συμπολιτών μας που χρειάζονται […]

Η τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο γυναίκας μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Δάκρυα στα Καλάβρυτα και την Πάτρα για τον θάνατο της 56χρονης. Συγγενείς της αποκαλύπτουν το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την ίδια και την οικογένειά της. Η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε λίγη ώρα μετά το εμβόλιο που έκανε… Η ζωή παίζει πολλές φορές τα πιο παράξενα παιχνίδια. Κάπως έτσι συνέβη και με την 56χρονη που έχασε […]